Pandeemia kiuste valis rahvas välja eelmise aasta kauneimad raamatud

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
«Janu on kõikidel üks». Autor ja väljaandja on Kirstiina Ehin, kujundajad Gabriela Urm, Mart Anderson ning Diego Almeyda.
«Janu on kõikidel üks». Autor ja väljaandja on Kirstiina Ehin, kujundajad Gabriela Urm, Mart Anderson ning Diego Almeyda. Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Rahvahääletusel selgusid Eesti 2020 aasta kauneimate raamatute konkursi rahva lemmikud, milleks on «Rehepapp ehk November», «Janu on kõikidel üks» ning «Liblikalend».

Lugejatel oli võimalik veebruarikuus Rahva Raamatu ja Apollo suuremates poodides ning Eesti Rahvusraamatukogus anda oma hääl kauneimate raamatute konkursi võiduraamatute seast enim meeldinud kujundusega raamatule. 

Andrus Kivirähk, «Rehepapp ehk November».
Andrus Kivirähk, «Rehepapp ehk November». Foto: Kirjastus Varrak

Raamatu «Rehepapp ehk November» autor on Andrus Kivirähk, kujundaja Mari Kaljuste ja illustraator Jüri Mildeberg. Raamatu andis välja kirjastus Varrak. «Janu on kõikidel üks» autor ja väljaandja on Kirstiina Ehin, kujundajad Gabriela Urm, Mart Anderson ning Diego Almeyda. Teose «Liblikalend» autorid on Age Oks ja Doris Kareva, kujundaja on Kaire Guthan ning väljaandja kirjastus Pilgrim.

«Aasta algus on olnud keeruline ja see kajastus ka hääletajate arvus – sel korral osales hääletuses ligi 250 inimest, kuid lemmikud eristusid ülekaalukalt ning selle üle on meil ainult hea meel,» ütles konkursi peakorraldaja Kaidi Urmet. 

«Päris suur osa kauneimatest raamatutest leidis ka uue kodu, hakates nüüd kaunistama mõne raamatusõbra riiulit,» lisas Apollo turundusjuht Ardo Krass. 

Raamatupoodide kinkekaardid võitsid Polina P. ja Sandra A. ning Hillar S. saab endale ühe eelmise aasta kauneima raamatu «Salgamata ilusaim linn. Tallinn 17.–19. sajandi illustratsioonidel». Palju õnne! Võitjatega võetakse ühendust!

Age Oks ja Doris Kareva, «Liblikalend».
Age Oks ja Doris Kareva, «Liblikalend». Foto:  Remo Tõnismäe

Kauneimate raamatute publikuhääletus toimus kuuendat korda. Kauneimate raamatute konkurss sai alguse 1958. aastal ja tavapäraselt valivad professionaalsed žüriid eelnenud kalendriaastal kirjastatud raamatute hulgast välja 25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut.

2020. aasta kaunimate raamatutega saab tutvuda veebinäitusel: www.25kauneimat.nlib.ee

Kauneimate raamatute konkursse korraldavad Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles