Terapeut selgitab, kuidas suhtumist muuta ja koroonapiiranguid enda kasuks pöörata

Copy
Pille Teearu.
Pille Teearu. Foto: Martin Ahven

Terapeut, nõustaja ja raamatu «Tunneme tundeid» autor Pille Teearu sõnab, et koroonaperiood paneb inimesi leiutama, ennast avastama ja oma aega teistmoodi rakendama.

«Leiutamisoskusest sõltub, kui hästi me selle perioodi piiranguid enda kasuks suudame pöörata. Miski pole enam endine ja vana ei tule tagasi. Sellest teadmisest või usust loobumine, et vana tagasi ei tule, annab võimaluse olla praeguses hetkes ja märgata, mida ma saan täna teha, mitte mida sain teha eile või hakkan tegema homme,» selgitab ta.

Endine normaalsus on lõppenud

Enam ei saa olla nii, et igal koolivaheajal reisime lastega soojale maale, see normaalsus on lõppenud. «Ja kas see oligi normaalne, et lapsed ei saanud meie tavapärast külma ilma nautida, vaid pakiti lennukile ja viidi nautima sooja kliimat?» küsib terapeut. «Tänavune talv on pakkunud rohkelt lumerõõme ja tegevusvõimalusi». Pille Teearu sõnul on tore vaadata lumememmede fotosid Facebookis, sest talv on andnud võimalusi tegutseda koos lastega.

Jätkusuutlikkus on oluline märksõna!

«Ma võin leiutada endale ka uue ameti ja kindlasti nii on teinud juba paljud inimesed. Aja jooksul selgub, kelle teenused ja asjad ajale vastu peavad, kas on nõudlus ja kas on väärtus. Küsida kõigepealt endalt küsimus, mis on uue ameti eesmärk? Kas ainult aja veetmine või on sul vaja oma teenuse või tootega üleval pidada ka terve perekond?» soovitab ta läbi mõelda.

Enne kui pakutav toode või teenus lõpuni mõelda, tuleb arvestada kõiki vaheetappe ja ka seda, et vähemalt üks protsent jääb alati tumedaks alaks, mida ei ole võimalik ette näha.

«Kuivõrd sa oled valmis riskima, sest iga leiutis satub kriitika alla, aga just see kriitika viib edasi, ja kui ei riski, siis ka midagi ei toimu!» kinnitab Pille Teearu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles