VIDEO ⟩ «Minu Hongkongi» autor Teele Rebane: veetsin kuid oma kaamerat politseile näkku pressides ja pisargaasi sisse hingates

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Teele Rebane.
Teele Rebane. Foto: Erakogu

Äsja jõudis müügile Teele Rebase raamat «Minu Hongkong. Veel õli tulle!». Nii nagu koroonaaajastule kombeks, toimus raamatu esitlus veebi vahendusel, Petrone Prindi Facebooki lehel. Teele Rebane tutvustas raamatut otse Hongkongist, temaga vestles Raul Markus Vaiksoo.

Teele Rebane, «Minu Hongkong. Veel õli tulle!».
Teele Rebane, «Minu Hongkong. Veel õli tulle!». Foto: Petrone Print

Esitluse videos kõneleb raamatu autor Teele Rebane, et läks 2019. aastal Hongkongi ajakirjandust õppima. Üsna pea algasid seal aga rahvarahutused Hiina valitsuse vastu. Rebane otsustas kõike seda dokumenteerida ja teha, mida ta õppima läks. Nõnda sai temast rindeajakirjanik, kes meeleavaldustel politseinike nina all pilti tegi ja seetõttu ka tubli koguse pisargaasi sisse hingas.

Raamatus kajastab Rebane Hongkongis toimuvaid protsesse, aga kirjeldab ka loodust, linna ja oma isiklikku elu. «Kui raamat oli põhimõtteliselt juba valmis, siis käisin lõpututel pikkadel jalutuskäikudel. Lihtsalt kõndisin mööda linna, edasi-tagasi, ja kirjutasin endale telefoni veel üles mingeid asju, mis ma nägin - mingeid väikseid detaile, mis ma pidin kindlasti veel raamatusse sisse toppima,» märkis ta. «Seda oli hästi lõbus kirjutada, sest kõikidest nendest väikestest detailidest saavad nagu omaette karakterid.»

Vaata lähemalt esitluse videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles