Tia Navi uus lasteraamat «Kimalane Karla ootab vihma» õpetab märkama

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Tia Navi, «Kimalane Karla ootab vihma». Illustraator Regina Lukk-Toompere.
Tia Navi, «Kimalane Karla ootab vihma». Illustraator Regina Lukk-Toompere. Foto: Kirjastus Päike ja Pilv

Kirjastuses Päike ja Pilv ilmus Tia Navi kuues lasteraamat – «Kimalane Karla ootab vihma». Imelised lillelised pildid joonistas raamatusse Regina Lukk-Toompere.

Raamat räägib tillukesest kimalasest Karlast, kes toiduotsinguil jõuab Oskari õiterohkele rõdule ja muutub seal igapäevaseks külaliseks. Suvel läheb aga Oskar perega terveks nädalaks vanaemale külla. Lilled satuvad suurde hätta, kust välja aitab nad ei keegi muu kui nutikas kimalane Karla!

«Olen ikka oma rõdule lilli istutanud, aga ühel ilusal kevadel panin mulda lilloaseemned, mille olin saanud oma emalt,» räägib Tia Navi. «Kui nad siis kord õitsema hakkasid ja oma magusat lõhna levitasid, ilmus mu rõdule külaline, väike triibuline ja sametine kimalane, kes peadpidi õitesse puges ja nektarit otsis.»

Lastekirjanik harjus kimalase külaskäikudega ja hakkas neid isegi ootama. «Umbes samal ajal idanes mõte kirjutada lastele raamat kimalasest, kes tulutult ringi tiirutab, sest kõikjal on igav liiv ja tühi muru. Putukate-mutukate ning taimede maailm on põnev, kuid et kogu see rikkus maamunal püsiks, on vaja õppida imepärast loodust meie ümber märkama ja armastama,» märgib autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles