Olav Osolin: kirjutamise vallas olen täielik diletant

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Olav Osolin.
Olav Osolin. Foto: Annika Metsla

Veebruaris selgusid juba 15. korda Apollo rahvahääletusel eesti autorite parimad raamatud. Palusime kõigil võidu saanud kirjanikel vastata üheksale küsimusele, et lugejal oleks võimalus oma lemmikautoriga paremini tuttavaks saada. Seekord saab sõna Olav Osolin, kelle mälestusteraamat «Minu esimene elu» osutus parimaks kategoorias Eestlane ja tema lugu 2020.

Olav Osolin on raadiohääl, telenägu ja reklaamimees. Mõni aeg tagasi hakkas ta ootamatult laule kirjutama ning jõudis autorina «Eesti laulu» finaali ja Karl-Erik Taukari plaadi peale, seejärel pani aga kitarri kohvrisse ja asus hoopis raamatut kirjutama. Lugedes mullu kevadel ilmunud teost «Minu esimene elu» võib tõepoolest jääda mulje, et ta on elanud mitut elu.

Tegu on elujaatava ja humoorika teosega, mis lugejat külmaks ei jäta. Osolin ise arvab, et kui inimesed ütlevad, et tema raamat on väga lõbus lugemine, siis on eelkõige põhjuseks see, et meie lähiajalugu ongi naljakas. Tal endal tuli vaid õigel ajal õiges kohas olla ning nüüd lõbusamad seigad mälusopist välja kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles