Vaimulik Kristjan Luhametsa raamatusoovitus: lihtsad elutõed, mida tasub ka täiskasvanutel tähele panna

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Kristjan Luhamets.
Kristjan Luhamets. Foto: Mana Kaasik

Kirjanduslinn Tartu aprilli lugemissoovitus on Astrid Lindgreni teos «Vahtramäe Emil» (Sinisukk 2006, tõlkija Vladimir Beekman). Raamatut soovitab Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets.

Kristjan Luhamets ütleb raamatu kohta järgnevat: «Tänu oma lastele olen tutvust teinud kaasaegse lastekirjanduse rikkaliku valikuga ning lugenud unejuttudeks nii vastsündinud kirjandust kui raamatuid, mida olen kunagi ise lapsena lugenud. Astrid Lindgrenile ei ole ma leidnud võistlejat. «Vahtramäe Emilit» lugedes läheb meelest jälgida kirjaniku kavatsusi. Imetlen Emili siirast südamlikkust ja julgust õilsa eesmärgi nimel tegutseda. Seda, et parimad kavatsused võivad meid elus sootuks mujale viia, tasub ka täiskasvanutel tähele panna. Puhas süda on siiski parim võimalus olla ettenägelik. Oma laste peale mõteldes lohutan ennast aeg-ajalt kirjaniku tõdemusega, et Vahtramäe Emilist sai hiljem vallavolikogu esimees.»

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade võrgustikku. Teiste soovitustega saab tutvuda siin, suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Mais jagab oma lugemiselamust jäätmeteta eluviisi eestkõneleja ja blogi «Suletud ring» autor Liisa Aavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles