Hea hulk raamatuid, mis on Elon Muski inspireerinud

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Pildil Ashlee Vance'i raamat "Elon Musk", mis ilmus 2015. aastal.
Pildil Ashlee Vance'i raamat "Elon Musk", mis ilmus 2015. aastal. Foto: Shutterstock

SpaceXi juht Elon Musk on intervjuusid andes sageli maininud raamatuid, mis on teda oluliselt mõjutanud või mõnel erilisel puhul meelde jäänud. Üks talle väga tähtis teos on Douglas Adami kultussari «Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas».

«Ma arvan, et ma olin umbes 12 või 15, kui mul oli eksistentsiaalne kriis, ja ma lugesin väga palju raamatuid üritades aru saada, mis on elu mõte ja mida see kõik tähendab. Kõik tundus üsna mõttetu ja meil juhtus kodus olema palju Nietzsche ja Schopenhaueri raamatuid, mida ei tohiks 14-aastaselt lugeda,» rääkis ta naerdes väljaandele Fresh Dialogues. «See on halb, see on tõesti negatiivne.»

Sellise meelestatusega juhtus ta lugema Douglas Adami raamatut «Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas», mis on mainitule vastupidiselt väga positiivne ja tõi Elon Muski meelest esile olulise tõsiasja, et vahel on küsimus raskem kui selle vastus. «Ja kui oskate küsimust õigesti sõnastada, siis on vastus lihtne,» selgitas ta, kuidas elu mõttele jälile jõuda. «Niisiis, kui me õpime universumit paremini mõistma, siis saame paremini teada, milliseid küsimusi esitada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles