Pärnu linna 770. aastapäevaks ilmub kogumik Pärnu kunstist

Copy
Foto: Raamat

10. aprillil tähistab Pärnu linn oma 770. aastapäeva ning sel puhul ilmub trükist kunstikogumik «Pärnu Eesti kunstis 2».

Esimene samanimeline ülevaatekogumik ilmus 2006. aasta aprillis LVM Kinnisvara ja galerii Tam eestvõttel. Taganttõukeks uue köite väljaandmisele on need kahe kogumiku ilmumise vahele jäävad 15 aastat, mille jooksul on lisandunud hulgaliselt uusi teoseid ja tulnud välja põnevaid avastusi vanemast kunstipärandist.

Teine köide sisaldab esikkoguga võrreldes teistsugust valikut Pärnu linnaruumi kujutavatest kunstiteostest, kuid sarnaselt esimese väljaandega on siingi esindatud looming erinevatest ajastutest ja stiilidest.

Kunstikogumikus reprodutseeritud teosed on pärit Eesti muuseumide kogudest, samuti LVM Kinnisvara ja Pärnu linnavalitsuse kunstikogudest, mitmest erakunstikollektsioonist ja tegevkunstnike isiklikest kogudest.

Eesti kaasaegsemast Pärnuga seotud kunstist on albumisse andnud märkimisväärse panuse enam kui kümne aasta jooksul Pärnu linnamaalijate sümpoosionidel valminud looming.

Kogumiku «Pärnu Eesti kunstis 2» koostas Pärnu muuseumi kunsti- ja fotokoguhoidja Indrek Aija, maalidel kujutatu tõlgendas pildiallkirjadesse ajaloolane Aldur Vunk ning albumi eessõna kirjutas kunstiloolane Marian Kivila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles