Lihtne nipp, kuidas tuua oma päevadesse positiivsust

Copy
Foto: Kersti Niglas

Ehk oled kuulnud, et see kuhu oma tähelepanu suunad, see saab jõudu juurde. Kui suunata tähelepanu õnnelikkusele, positiivsusele, optimismile ja elujaatavale suhtumisele, siis see ka kasvab. Õnnekoolitaja ja inspiratsiooniraamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat selgitab, et selleks peame iseennast teadlikult toetama ja hoidma rajal, et enda ümber aina rohkem positiivsust märgata.

Pane erinevatesse kohtadesse laused ja sõnumid, millel tahad oma fookust hoida

Karat sõnab, et tema kasutab sellist meetodit – tal on telefonis ja arvutis taustapildiks sõnumid, mida ta vahetab suhteliselt tihti, et tema fookus ei kaoks.

Tal on kodus ka erinevas suuruses ja värvides märkmepaberid, kuhu ta paneb kirja erinevad laused, märksõnad ja meeldetuletused, millel ta tahab oma fookust hoida. Neid kasutab ta kodus erinevates kohades, näiteks vannitoapeeglil.

Seega tasub igale poole panna erinevaid lauseid, mis toetavad, tuletavad meelde positiivseid asju. «Kui kukud reelt, oled väsinud, ületöötanud, saanud mingi halva uudise, siis ei pruugi olla ressurssi, et suuta keskenduda heale. Need väiksed sõnumid annavad aga jõudu,» räägib Karat.

See võib olla ka lihtne lause nagu «ma olen ilus» või «ma armastan ennast», miks mitte ka unistused, manifesteeringud, projektid ja plaanid.

Kuidas seda teha?

  • Otsi paber ja pliiats.

  • Kirjuta paberile erinevaid lauseid, mõtteid, toetussõnu.

  • Pane need nähtavasse kohta, kus näeksid neid, kui sa neid vajad.

Karat sõnab, et see suunab sinu energiat ja sinu energia loob sinu reaalsust. «Seega on väga oluline, kus me hoiame oma tähelepanu,» rõhutab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles