Roland Tokko nõuanded, kuidas igaüks saab alustada parema elu loomist

Copy
Roland Tokko.
Roland Tokko. Foto: Erakogu

Programmi «Silmapaistev Noor Eestlane» raames tunnustati noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning algatavad positiivseid muutusi ühiskonnas. Tunnustuse saanud Roland Tokko sõnab, et on väga äge saada avalik tunnustus. «Kui vaadata nimekirja, kes on läbi aastate «Silmapaistev noor» auhindu võitnud, on väga suur tunnustus ja au nende nimede kõrval olla!» ütleb ta.

Eesmärk on jõuda veel rohkem noorteni

Sel aastal unistab Tokko jõuda veel rohkem noorteni ja aidata neil omastada teadmisi ja oskuseid, mida päriselt vaja on, sest paljud inimesed jõuavad teatud teadmisteni liiga hilja ja siis on juba kriisid elus käes.

Üks osa sellest on raamatud «12 asja, mida koolis ei õpetatud» ja «Minu elu kutse», aga luuakse ka plaani, et asutada Eestis uus kool. «Ma ei saa öelda, et see kindlasti sel aastal valmis saab, aga plaan on tuua Kanadast Eestisse kool, mis päriselt lähtub iga noore erilisest olemusest ja mis neile oluline on ning aitab nende potentsiaali välja tuua,» räägib Tokko.

Siin on Roland Tokko nõuanded, kuidas igaüks saab alustada parema elu loomist juba täna.

Kuidas alustada? Alusta juba praegu:

  • Loo köitev visioon ja alistu võimalustele, mida maailm saab pakkuda.

  • Vali endale järgnevaks aastaks kireprojekt, millega enda ellu elevust ja kasvu tuua.

  • Planeeri igasse päeva kiretund – segamata tunnike, et tegeleda huvidega, mis sind endasse haaravad.

  • Alusta oma kutsumuse realiseerimisega juba praeguse päevatöö kõrvalt.

  • Küsi abi inimestelt, kes saavad sind aidata.

  • Küsi oma annete rakendamise eest õiglast hinda.

«Inimesed ütlevad tihti, et väga suure edu või heade tulemusteni jõudmiseks on vaja õnne. Aga õnn ja õnnelik olemine ei ole üks ja sama asi. Tihti arvatakse, et õnn on kokkusattumus või juhus. Olen kuulnud, kuidas räägitakse edulugudest, kus inimene saab edukaks üleöö, sest tal oli õnne. Tegelikult tähendab see seda, et kohtusid ettevalmistus ja võimalus – see inimene oli ennast piisavalt ette valmistanud ning võimaluse avanedes võttis ta selle vastu. Sellega tuli õnn tema õuele,» lisab lõpetuseks Tokko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles