Dita Von Teese'i 4 glamuurset ja erootilist lemmikraamatut

Copy
Dita von Teese Jean-Paul Gaultier moelaval möödunud aasta Pariisi moenädalal.
Dita von Teese Jean-Paul Gaultier moelaval möödunud aasta Pariisi moenädalal. Foto: Laurent VU/SIPA/Scanpix

Moegurmaan ja kabareekuninganna Dita Von Teese on lavalaudu kaunistanud juba 30 aastat ning andnud väga suure panuse moodsa burleski liikumisse.

Teese on kirjutanud ka kaks nn kohvilauaraamatut – 2006. aastal ilmus «Burlesque and the Art of the Teese» ning 2015. aastal «Your Beauty Mark: The Ultimate Guide to Eccentric Glamour» – milles ta lahkab oma lähenemist etenduskunstile.

Väljaanne V Magazine uuris Dita Von Teese’ilt, milliseid raamatuid ta üle kõige hindab. Teese märkis ära Mae Westi haruldase mälestusteraamatu, Diane Vreelandi eluloo ja Anaïs Nini erootika.

Mae West, «Mae West on Sex, Health, & ESP»

«Keegi pole Mae Westist tsiteeritavam ja see haruldane raamat on nii lustakas kui ka läbinägelik. Kui ma Pariisis elasin, istusime koos teiste glamuurisaadikutega, jõime violetselt lõhnavat šampanjat ja lugesime üksteisele sellest raamatust ette.»

Diana Vreeland, «DV»

Teese ütleb, et see on kõige lõbusam mälestusteraamat, mida ta on kunagi lugenud, klassikalises Diana Vreelandi stiilis. «Värviline, vaimukas, glamuurne ja inspireeriv!»

Georges Bataille, «The Story of the Eye»

See raamat ei sobi Teese’i sõnul sugugi nõrga närviga inimestele, aga talle just meeldib. «See 1920ndatel aset leides intensiivne sürrealistlik erootiline romaan on üks minu lemmikraamatuid,» kiidab ta.

Anaïs Nin, «Venuse delta»

«Ma armastan erutavat kirjandust, mis on asetatud ajastusse, mis mind köidab,» tunnistab Teese, kellele meeldis lugedes ette kujutada tegelaste glamuurseid rõivaid, ajastule kohaseid soenguid, kaunist pesu ja erootilist õhkkonda. «Töötan praegu parfüümi kallal, mis annaks edasi nende raamatute tunnet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles