Oluline on otsustada, millal olla lammas ja millal hunt

Copy
Millisest rollist on olukorras enim kasu?
Millisest rollist on olukorras enim kasu? Foto: Shutterstock

Edukas töösuhe on mõlemapoolne – nii juht peab värbama õige töötaja kui ka töötaja peab leidma sobiva töökoha. «Belbini teejuht. Kuidas tööl edu saavutada» annab suunised nii juhtidele kui ka töötajaile.

Belbini põhimõtted on maailmas laialt tunnustatud ning ka Eestis juba pikka aega kasutusel. Raamatu on kirja pannud hulk Belbini meeskonnatööpõhimõtteid järgivaid autoreid.

Avaldame raamatust katkendi.

Kuidas oma profiili juhtida?

Loomulikult pole meeskonnarolle otsides miski lõplik. Inimestel on eelsoodumused. Siiski ei tasu loota, et meeskonnarollid jäävad teil eluks ajaks muutumatuks. Samuti ei tasu loota, et teil õnnestub kohaneda kõigi rollidega ning etendada iga rolli ühtmoodi kõrgel tasemel. Miks? Sest meid eristavad geneetilised ja muud mõjud, mis teevad meist just need, kes me oleme.

Oluline on omandada roll, mis teile sobib. Samuti on vaja kohandada seda rolli vastavalt olukorrale ja sellele, kes on veel meeskonnas esindatud. Nõnda saate sobiva rolli. Elus ei ole oluline mitte üksnes otsustada, kas tahate olla lammas või hunt, vaid ka millal kumbagi rolli kasutada.

Kujundage oma imago

Tööl edu saavutamine tähendab seda, et teid tunnustatakse teie käitumispanuse eest. Kui soovite tööl edu saavutada, peate kujundama oma imago: oma unikaalse tugevate meeskonnarollide kombinatsiooni. Kui seda hästi teete, saavad teie juht ja kolleegid teie andeid vastavalt kasutada.

Üks viis tunnustuse võitmiseks on õppida enda esitlemiseks ja imago tugevdamiseks selgeks mõned lemmikfraasid. Juhiseks võib anda soovituse tegeleda nende asjadega, mida teete hästi, ja hoida end eemale nendest, mida teete halvasti või mida teised paremini teevad. See lihtne retsept aitab, et teid märgataks, ning võimaldab teil saada tööd, mis sobib teie olemusega. See tagab, et õigeid andeid kasutatakse õigel ajal ja õiges kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles