Raamatukogu ootab klasse veebikohtumistele kirjanikega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Sel kevadel korraldab Tallinna Keskraamatukogu enam kui 20 kohtumist Eesti laste- ja noortekirjanikega, millest on videosilla vahendusel oodatud osa võtma Tallinna koolide õpilased. Õpetajad, kes soovivad oma klassidega kohtumistel osaleda, on oodatud ühendust võtma e-posti aadressil laste@tln.lib.ee ja telefonil 683 0914.

Klassidel on võimalus kohtuda nii Eesti laste- ja noortekirjanduse uute tegijate kui ka teada-tuntud kirjanikega, kelle looming kuulub Eesti kirjanduse raudvara hulka. Algklassiõpilastega kohtuvad nt Jaanus Vaiksoo, Ilmar Tomusk ja Kätlin Vainola ning noortega nt Kaia Raudsepp, Heli Künnapas ja Vahur Afanasjev. Kohtumisi modereerivad raamatukoguhoidjad ning need toimuvad  klassile sobival ajal ja e-platvormil (nt Zoom, Jiitsi Meet, Google Meet, Skype või Discord).

Kohtumised kirjanikega rikastavad õppetööd ja pakuvad õpetajatele ainest suvisteks lugemissoovitusteks. Ühtlasi toetab kohtumistesari kirjanikke, kelle tavapärased esinemised raamatukogudes on pandeemia ajal ära jäänud.

Tallinna Keskraamatukogu korraldatud kohtumised kirjanikega on alati õpetajate ja õpilaste poolt oodatud. Laste ja noorte huvi ning rohked küsimused on olnud oluliseks innustuseks ja inspiratsiooniks ka kohtumistel esinenud kirjanikele. Distantsõppe ajal on raamatukogu kohtumised viinud veebi ning need on saanud positiivset tagasisidet nii õpilastelt kui kirjanikelt.

Kevadised kohtumised toimuvad projekti «Kirjanik raamatukogus» raames, millega Tallinna Keskraamatukogu on kümne aasta korraldanud rohkem kui 200 Eesti kirjandust populariseerivat üritust. Projekti toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles