Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat annab nõu, kuidas näha elu positiivsest küljest

Copy
Dalí Getter Karat.
Dalí Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

«Kas sa tead, et sul on kõrgem mina? Sina oled inimene ja inimestena on meil kõrgem mina, mis on suur ja hoomamatu, üks kõigega,» räägib õnnekoolitaja ja inspiratsiooniraamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat. Ta selgitab, et kõrgem mina annab sulle vastuseid ning räägib sinu enda häälega, seepärast on seda raske eristada oma mõtetest. Kui mõtled negatiivseid mõtteid, tähendab see, et oled pahuksis oma kõrgema minaga.

Kõrgem mina näeb kõike positiivselt

Dalí Getter Karat selgitab, et maailm on oma olemuselt neutraalne paik ning meie inimestena anname hinnanguid, kas miski on positiivne või negatiivne. Kõrgem mina on keskel ning vaatab kõike läbi positiivse neutraalsuse. Kõrgem mina näeb kõike suures pildis positiivselt ega näe kunagi, et miski oleks halvasti. Kõrgem mina vaatab läbi meie ning näeb täpselt sama, mida me inimestena näeme. Kõrgem mina pöörab tähelepanu sellele, millele meie pöörame.

Raamat «88 õnnehetke».
Raamat «88 õnnehetke». Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

«Tihtipeale, kui tunneme ennast hästi, tähendab see seda, et vaatame inimesena oma kõrgema minaga midagi samast perspektiivist – kõrgem mina vaatab igal juhul asju positiivsest perspektiivist ning kui inimesena vaatame ka positiivselt, on hea tunne. Me oleme üks ning kui inimesena joonduda kõrgema mina järgi, on hea tunne,» toob ta välja ja lisab, et kui vaatame midagi negatiivselt, et miski on ebaõiglane, halb või vale, siis tekib halb tunne, sest vaatame asju teisest perspektiivist kui seda teeb kõrgem mina.

Tunne on kui indikaator või kompass selleks, et aru saada, kui ühenduses oled oma kõrgema minaga.

Dalí Getter Karat toob näiteks, et kui on käsil lahkuminek, koondamine, probleemid töö või tervisega ja sa ütled, et see on halb ning sul on halb tunne, järelikult vaatad seda teisest perspektiivist kui sinu kõrgem mina.

Kui tunned end halvasti, tee nii:

  • Too ennast teadlikult oma kehasse, kui tunned ennast halvasti, näiteks kardad, oled ärev, pabistad, muretsed, oled vihane või kurb.

  • Vii oma tähelepanu mõttele ja küsi, mida sa mõtled, et see loob su kehasse nii halva tunde.

  • Vaatle ja teadvusta oma mõtteid kõrvalt.

  • Kui soovid, võid ka üles kirjutada need punktid, kus märkasid negatiivseid tundeid millegi suhtes.

  • Proovi vaadata seda olukorda kas positiivsest või neutraalsest küljest.

Tunne on negatiivne, sest mõtled halbu mõtteid ja sest kõrgem mina mõtleb teistmoodi. Dalí Getter Karat toob välja, et meie kõigi eesmärk on, et meil oleks hea olla. Kõik meie soovid – raha, armastus, kodu, materiaalsed ja mittemateriaalsed on seotud sellega, et meil oleks hea olla. Kui meie kõrgem mina näeb kõike positiivsena, saaksime ju ka meie inimestena vaadata negatiivseid asju positiivsest nurgast ning harjutada end teadlikult seda tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles