Kolm põhjust, miks muretsemine on mõttetu

Copy
Foto: Shutterstock

Ameerika kirjanik ning müügi- ja motivatsioonikoolitaja Dale Carnegie (1888-1955) nautis inimeste koolitamist, et nad õpiksid kasutama oma potentsiaali ja oleksid edukamad. Carnegie uuris kõnekunsti kursuste jaoks sadu kuulsate inimeste elulugusid ning otsis neist õnnevalemit äriedus ja inimsuhetes.

Carnegie kirjutab raamatus «Lõpeta muretsemine ja hakka elama», et muutes tegusid, muudame vältimatult ka tundeid. Kuidas siis elada õnnelikumat elu? Mis oleks, kui lihtsalt muretseks vähem?

Avaldame raamatust kolm põhjust, miks vähem muretseda!

1. Muretsemisega kaob võime probleeme lahendada 

Eesmärgita päevad lõpevad inimese kokkuvarisemisega. Kui oleme mures, siis pidagem meeles, et võime oma probleemi lahendada, kasutades lihtsat ja järeleproovitud vahendit – töö. Ole tegevuses. Muretseja peab end tegevusse matma või muidu meeleheide hukutab ta. Lihtsalt käärige käised üles ja tegutsema! Teie veri hakkab liikuma ja mõistus tööle ning peatselt lööb teisse tekkinud eluenergia mõtetesse kogunenud mured minema.

Muretseja peab end tegevusse matma või muidu meeleheide hukutab ta.

2. Elu on liiga lühike, et olla väiklane 

Ärgem laskem end ärritada väikestel asjadel, mille võime vabalt unustada. Pühendagem oma elu väärikatele tegudele ja tunnetele, headele mõtetele, tõelisele kiindumusele ja tegevusele, millest jääb jälg. Elu on liiga lühike, et olla väiklane.

Pühendu väärikatele tegudele!

3. Oleme tugevamad, kui arvame 

Ilmselgelt ei sõltu meie õnnelikkus või õnn ainult meid ümbritsevatest tingimustest. Meie enesetunde määrab peamiselt see, kuidas me otsustame enda ümber toimuvale reageerida. Suudame üle elada nii õnnetusi kui tragöödiaid, kui meil pole teist valikut. Võime arvata, et ei suuda, kuid meis on üllatavalt vägevad sisemised ressursid, mis meid aitavad, kui me neid vaid kasutada tahame. Oleme tugevamad, kui arvame.

Suudame üle elada nii õnnetusi kui tragöödiaid, kui meil pole teist valikut!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles