Heike Pettinen annab nõu, kuidas tunda tänu kohe ja praegu

Copy
Heike Pettinen.
Heike Pettinen. Foto: Marje Kärner

«Alustades tänulikkuse praktiseerimist, hoia meeles ühte - ela olevikus. Minevik on selja taga, sa tead, mida soovid tulevikus ja sul on olevikus kõik vahendid, et oma unistused ellu viia,» kirjutab Memme Majutuse perenaine ja tänulikkuse praktiseerija Heike Pettinen oma raamatus «Tänulikkus. Sinu õnne võti».

Sammud õnnelikuma elu suunas

Täna räägitakse palju energiatest, tšakratest, positiivse mõtlemise jõust, iseenda reaalsuse loomisest jne. Infot on tohutult palju ja see ajab segadusse. Päev päeva järel ammutad endasse uut informatsiooni, loed enesearengule suunatud raamatuid, käid ühelt koolituselt teisele ja kuuled, näed sotsiaalmeedia vahendusel, kuidas inimesed ületavad raskusi, leiavad oma tee ja on ühtäkki mõlemat – nii õnnelikud kui edukad.

Leiad end mõttelt: «Mis jama see on?» Ma teen ju täpselt sama: mõtlen positiivselt, olen heatahtlik, kuid siiski pean ma iga päev tegema tööd, mis mulle väga ei meeldi. Ikka selleks, et arved oleksid makstud ja kord aastas saaks lubada mõnusat puhkust perega. Veenad ennast, et sul pole tegelikult valikut. Jooksed nagu orav rattas, igapäevased muremõtted kuskil sügaval sisimas ja lai naeratus näol. Inimesed, kes sind ümbritsevad, näevad õnnelikku inimest. Ka Sa ise korrutad nagu papagoi endale: «Ma olen tugev, ma saan hakkama!» Keeldud abist, isegi ei küsi seda. Mõtled, kuidas saavad teised mind üldse aidata?

Kui oled teinud otsuse olemasolevat elu muuta, saad astuda järgmise sammu parema ja õnnelikuma elu suunas.

Tänulik ole olevikus

Pettinen rõhutab, et tänulikkust praktiseerides pea alati meeles, et lausud tänu olevikuvormis. Näiteks: Ma olen tänulik, et mul on – hea tervis, armastav perekond, ilus kodu, unistuste töö...

Me kõik soovime vähemal või rohkemal määral muuta oma minevikku, aga kahjuks ei ole see Pettineni sõnul võimalik. Mõeldes vaid homsele tingimuslikus võtmes, et kuidas sa endale midagi võimaldad siis, kui lapsed on suured, autolaen on makstud jne, ei pruugi sa unistuste realiseerimiseni jõuda. Elu on habras ja sel pole kordustrükki. Sa võid loomulikult otsustada, et oled õnnelik tulevikus, aga see võib osutuda illusiooniks. Homset ju pole, on vaid tänane hetk. Sa lood oma tulevikku siin ja praegu, olles olevikus. Iga päev loeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles