PLAGIAADIKAHTLUSTUS ⟩ Meghan Markle'i lasteraamat meenutab nii sisu kui välimuse poolest teise autori raamatut (2)

Copy
Meghan Markle ja tema lasteraamat «The Bench».
Meghan Markle ja tema lasteraamat «The Bench». Foto: AP/Scanpix

Sussexi hertsoginna Meghan Markle kirjutas lasteraamatu «The Bench» («Pink»), millele kunstnik Christian Robinson tegi ka vahvad illustratsioonid. Kriitikute sõnul näeb raamat kahtlaselt sarnane välja 2018. aastal ilmunud Corrinne Averissi lasteraamatuga «The Boy on the Bench» («Poiss pingil»), mille illustraator on Gabriel Alborolo.

Meghan Markle’i lasteraamat sündis luuletusest, mille ta kirjutas oma abikaasale Harryle tema esimeseks isadepäevaks ühise poja Archie nimel. Raamatus on pilt isast, kes pikutab pingil, laps süles. Väljaanne The Sun toob esile, et pilt on väga sarnane Corrinne Averissi raamatuga, kus samuti isa oma pojaga aega veedab.

Illustratsioon raamatust «The Bench».
Illustratsioon raamatust «The Bench». Foto: Penguin Random House via AP/Scanpix
Corrinne Averissi raamat «The Boy on the Bench».
Corrinne Averissi raamat «The Boy on the Bench». Foto: Egmont UK Ltd

Kirjastus Random House andis 4. mail teada, et Meghan Markle’i lasteraamat ilmub 8. juunil. Sotsiaalmeedias on vallandunud avaldatud pressipiltide peale pahameeletorm. Corrinne Averissi teostega tuttavad lugejad heidavad ette, et Markle on oma raamatu tuntud lastekirjaniku pealt maha vehkinud.

Näiteks on Twitteris öeldud, et raamatud on peaaegu identsed, eriti nähakse sarnasusi kaanekujunduses. Üks kommenteerija avaldab koguni lootust, et lastekirjanik Corrinne Averiss kaebab Markle’i kohtusse ja nõuab temalt hüvitist. Lisaks leidub neid, kes soovitavad inimestel raha säästa ja kuningakoja endise liikme debüütteose asemel «originaali» lugeda.

Meghan Markle ja tema abikaasa prints Harry elavad Californias. Varem näitlejana töötanud Meghan Markle on kirjutanud elustiiliblogi ja «The Bench» on tema esimene raamat.

Illustratsioon raamatust «The Bench».
Illustratsioon raamatust «The Bench». Foto: Penguin Random House via AP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles