7 sammu, kuidas saada ihaldatud töökoht

Copy
Foto: Shutterstock

Igaüks teeb parima meelega sellist tööd, mis talle kõige enam sobib. Maalija armastab töötada värvidega, käsitööline käega, kirjanik aga armastab kirjutada. Vähem piiritletud eeldustega inimesed töötavad meelsasti teatud kaubandus- ja tööstusharudes. Napoleon Hilli raamat «Mõtlemist muutes rikkaks» avaldab saladused, mis on olnud edukate inimeste saavutuste põhjusteks ja annab nõu, kuidas saada just see töökoht, mida ihaldad.

7 sammu soovitud töökohani:

  1. Otsustage täpselt, mis tööd tahate teha. Kui sellist tööd pole olemas, siis ehk õnnestub see teil luua.

  2. Valige välja ettevõte või isikud, kelle heaks soovite töötada.

  3. Uurige järele kindlustusvõimalused, personalipoliitika ja edutamise perspektiivid oma tulevase tööandja juures.

  4. Analüüsige oma andeid ja võimeid, mida teie võite pakkuda. Seejärel kavandage, mil viisil ja milliste vahenditega suudate oma eeliseid, teenuseid, ideid edukalt pakkuda.

  5. Unustage töökoht. Ärge mõelge sellele, kas tööpakkumisi on või ei ole. Unustage tavapärane küsimus: «Kas teil leidub minu jaoks tööd?» Keskenduge sellele, mida teie saate anda.

  6. Kui olete välja mõelnud kindla tegevuskava, pange see kellegi kogenud kirjutaja abiga selgelt ja detailselt kirja.

  7. Andke tegevuskava sobiva autoriteetse inimese kätte, kes teeb juba järgneva. Iga firma otsib inimesi, kes midagi väärtuslikku võivad pakkuda, olgu need siis ideed, teenused või kontaktid. Iga firma pakub rakendust sellele, kellel on kindel tegevuskava, kuidas firmale kasu luua.

Hill tõdeb, et see strateegia võib teil võtta mõne päeva või nädala rohkem, aga saavutatav vahe sissetulekutes, ametikõrgenduses ja tunnustuses hoiab teil kokku aastaid ränka tööd väikese palga eest. Sellel on palju eeliseid. Suurim neist on, et võite jõuda seatud eesmärgini üks kuni viis aastat varem, kui muidu jõuaksite. Ta rõhutab, et iga tee üles algab hoolikast ettevalmistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles