Eesti keeles ilmus Jane Austeni lõpetamata romaanil põhinev «Sanditon»

Copy
Foto: Shutterstock

Ajalooliste lemberomaanide sõbrad võivad nüüd rõõmustada. Jane Austeni lõpetamata romaani põhjal valminud «Sanditon» on nüüd ka eestikeelsena poelettidel olemas. Käsikirja kirjutas lõpuni Kate Riordan. Samanimelist telesarja näitati ETVs. «Sanditoni» tõi eesti lugejateni Heli Kirjastus.

Kate Riordan, «Sanditon».
Kate Riordan, «Sanditon». Foto: Heli Kirjastus

«Sanditoni» peategelaseks on elurõõmus Charlotte Heywood. Ootamatu juhuse tõttu jõuab väikesest kohast pärit Charlotte mereäärsesse Sanditoni, millest peaks varsti saama ihaldusväärne kuurortlinn. Selles endises kalurikülas käivad nii ehitustööd, kui planeeritakse ka erinevaid sündmusi ja muid viise, kuidas linn silmapaistvaks muuta. Sanditon on tüdruku senisest elukohast väga erinev ning avastamist ning imetlemist jätkub küllaga.

Varsti saab Charlotte üha rohkem osa rikaste ja kuulsate intriigidest ning võluva elu tumedamast poolest. Igal linnal on omad saladused, kuid Sanditonil tundub neid teistest veelgi enam olevat. Olulisele kohale tõuseb ka Charlotte suhe võluva ja salapärase Sidney Parkeriga, keda omakorda saadavad varjud, millega mees peab hakkama saama. Charlotte'i ja Sydney vaheline elekter tekitab kogu loole mõnusa säriseva alatooni. Nende kahe suhted liiguvad ühest äärmusest teise, nii et lugejal igav ei hakka.

Kogu teose õhustikku suunab kindlasti Charlotte'i iseloom, sest eneseteadlik tüdruk ei lase endaga tihtilugu käituda nii, nagu tolle aja naistelt ehk oodati. See toob kaasa erinevaid kokkupõrkeid, kuid ka mitmeid mõtlemise muutusi.

«Sanditoni» raamat järgib telesarjas toimunut ning suuri erisusi ei ole. Samas on teos omaette nauditav lugemiskogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles