Vabamu hooaja viimases lugemisringis käsitletakse inimõiguste teemat

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Marjane Satrapi.
Marjane Satrapi. Foto: Mihkel Maripuu

Okupatsioonide ja vabaduse muuseumi Vabamu hooaja viimases veebipõhises feministlikus lugemisringis tulevad 15. mail kell 14 käsitlemisele inimõiguste teemad. Lugemisringi on oodatud 14-19aastased noored ja ka kõik teised, kellele teema huvi pakub.

«Lugemisringi arutelu toimub Marjane Satrapi graafilise novelli «Persepolis» ainetel. Romaani keskmes on Iraani tüdruk Marji, kes on sunnitud kodumaalt Austriasse põgenema. Seega seekord keskendume lugemisringis inimõiguste teemale laiemas ehk rahvusvahelises kontekstis,» ütles Vabamu näituste juht Piret Karro.

Arutelu aluseks olev teos on soovituslik eelnevalt läbi sirvida. Eesti keelde tõlgitult on «Persepolis» kättesaadav eri raamatukogudes. Teose sisuga võib ka tutvuda ingliskeelse filmi vahendusel.

Lugemisringi juhendab Kadri-Mai Kuldkepp Feministeeriumist. Lugemisringis osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine.

Vabamu algatas koos Feministeeriumiga 2021. aasta veebruaris Noorte Vabamu egiidi all veebipõhiste lugemisringide sarja 14-19aastastele noortele, kus avastatakse ja arutatakse naiste õiguste murekohti nii praeguses Eesti ühiskonnas kui ka ajaloolises ja rahvusvahelises kontekstis. Erinevatel kohtumistel on arutletud naiste töökoormuse, inimõiguste, ökofeminismi ja seksuaaltervise teemadel.

Noorte Vabamu feministlikku lugemisringi toetab Briti Nõukogu ja Saksamaa Suursaatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles