KASUTA VÕIMALUST ⟩ Tallinna Keskraamatukogu testib lugejate huvi eestikeelsete audioraamatute vastu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Esmakordselt pakub Tallinna Keskraamatukogu võimalust laenata ööpäev ringi eestikeelseid audioraamatuid ning seda OverDrive'i e-raamatukogust, kust saab laenata ka võõrkeelseid audioraamatuid, e-raamatuid ja ajakirju. Pilootprojekt, mille eesmärk on selgitada välja nõudlus eestikeelsete audioraamatute järele, viiakse läbi koostöös Eesti Audioraamatute Keskusega. Pilootprojekti kestuseks on üheksa nädalat.

Eesti- ja välisautorite digiaudioraamatuid saab OverDrive’i e-raamatukogust ka seadmesse alla laadida ja kuulata internetiühenduseta Libby rakenduses. Valikus on 12 teost eesti autoritelt, näiteks Aliis Jõe, Marje Ernits ja Kaur Kender ning tõlkekirjandust autoritelt Helen Pollard, Jørn Lier Horst, Betty Rowlands jt.

Audioraamatud on hea alternatiiv neile, kel on raamatute lugemiseks vähe aega, kuid soovivad siiski kirjandusteoses toimuvale kaasa elada. Soovitatav on tutvuda audioraamatute võimalusega ka eakatel, kel silmanägemine kehvem.

Eesti kirjastuste e-raamatuid saab laenata e-raamatukogust ELLU ning klassikalist ja džässmuusikat Naxose muusikakogudest. E-raamatukogusid saavad Tallinna Keskraamatukogu lugejad kasutada tasuta. Sisselogimisel on kasutajatunnusteks isikukood ja Minu ESTERi salasõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles