Euroopa Kodaniku auhinna üleandmisel arutatakse, kuidas digipõlvkond lugema panna

Copy
Foto: Shutterstock

Esmaspäeval, 31. mail kl 14.00–15.30 toimub 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhinna pidulik üleandmine ning vestlusring «Lugemise tulevik - kuidas digipõlvkond lugema panna?», milles osalevad kirjanik Ene Sepp, meediainnovatsiooni professor Indrek Ibrus, kirjastaja René Tendermann ja Keskraamatukogu vabatahtlik Diana Veilberg. 

Arutelu saab jälgida Euroopa Parlamendi büroo Eestis ja Tallinna Keskraamatukogu Facebooki ja Youtube’i kanalites. Juttu juhib Klassikaraadio toimetaja Lisete Velt. Veebiarutelu korraldavad Euroopa Kodaniku auhinna tänavune laureaat, Tallinna Keskraamatukogu, ning Euroopa Parlamendi büroo.

Tallinna Keskraamatukogu pälvis Euroopa Kodaniku auhinna projektiga «Loeme ette», mille raames lugesid raamatukogu töötajad piirangute ajal koju sunnitud lastele telefonis või videosilla vahendusel raamatuid ette. Raamatukoguhoidjatele helistasid nii lasteaiaealised kui ka algklasside õpilased. Oli ka päris pisikesi kuulajaid, kes ei käinud veel isegi lasteaias. 23. märtsist 1. maini toimunud ettelugemismaratoni jooksul oli laste kõnesid üle Eesti ligemale 700. Ent laste ja vanemate soovil jätkab keskraamatukogu projektiga tänaseni.

Euroopa Kodaniku auhinda annab Euroopa Parlament välja 2008. aastast. Preemiaga tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kes edendavad kodanike vastastikust arusaamist ja ühiskonna sidusust. Auhinnaga kaasneb Euroopa Kodaniku medal, samuti kutsutakse laureaadid auhinnatseremooniale Brüsselisse või Strasbourgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles