Indrek Tenno novellikogu on lugejale, kes julgeb maailma sügavalt tunnetada

Copy
Indrek Tenno.
Indrek Tenno. Foto: Sille Annuk

Kirjastuselt Roosid ja Loorberid on ilmunud teoloogiamagistri ja kirjaniku Indrek Tenno novellikogu «Apelsinipressijad».

Indrek Tenno, «Apelsinipressijad».
Indrek Tenno, «Apelsinipressijad». Foto: Raamat

Novellikogu lood on inspiratsiooni saanud autori rohketest maailmarännakutest, kus esikohal on ikka olnud inimese olemuse mõistmine läbi sisekaemuse. «Lugude kesksed teemad ongi tavalise inimese theosise püüd ja armastus kõige laiemas tähenduses,» ütleb autor. «Mõned lood on sündinud vahetult Putaparthis Sai Baba ašramis kogetust, on ka Eestiga seotud teemasid.»

Raamat on autori sõnul lugemiseks neile, kes julgevad maailma tunnetada sügavamalt, kui igapäevane argitasand nõuab. Inimestele, kes on otsustanud vaadata sügavale iseenda sisse, lootuses leida üles inimeseks olemise lõputu Jumalik loomus. See on raamat inimestele, kes on vahetanud hukka mõistmise välja mõistmise vastu.

Indrek Tenno novellid on tõukunud tema maailmarännakutel leitud loomingulisest innustusest, kus keskseteks teemadeks on elu, inimeste ja maailma paratamatu tunnetamine läbi universaalse Jumaliku armastuse. Autor näeb kõige olemasoleva tegeliku olemusena universaalset püüdlust Jumala suunas, kogu Loodu vajadust läheneda Algallikale ja saada Temaga taas üheks. 

Raamatu illustreeris ja kujundas Anne-Liise Ziugov, toimetas Mirjam Liivak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles