Jõutõstja Gert Koovit soovitab raamatut, mis annab värske vaate Eesti ajaloole (1)

Copy
Gert Koovit.
Gert Koovit. Foto: Terence Dee

Eesti meister jõutõstmises ja 25 aastat personaaltreenerina tegutsenud Gert Koovit soovitab juunikuiseks lugemiseks Neil Taylori raamatut «Eesti ajalugu».

Uhke tunne olla eestlane

«Mind on alati ajalugu huvitanud. Olles Eestist pikalt eemal, tundsin iga äraoldud aastaga, kuidas minu juured mind Eestisse tagasi tõmbasid. Ja minu üllatuseks on ääretult tore näha, kuidas eestlased on uhked eestlaseks olemise üle. Midagi, mida meil peaaegu ei olnud 15 aastat tagasi,» tõdeb Koovit.

See raamat on tema sõnu hea viis tagasi vaadata, kust me siia saime. Täis huvitavaid fakte ka põlistele eestlastele.

Eesti ajalugu käsitlev teos, kõrvuti suurriikide ajalooga

Inglismaa, USA ja Kanada ajalooraamatute riiulil seisab kõrvuti maailma suurriikide ajalooga uhkelt ka Eesti ajalugu käsitlev teos: «Estonia. A Modern History». Nüüd on ka eestlastel võimalik tutvuda värskema välismaise vaatega meie ajaloole.

«Viimane Eesti ajalugu, mis Suurbritannias avaldati, pärineb John Hampden Jacksoni sulest. Selle esmatrükk ilmus 1941. aastal, teine trükk 1948. Ta kirjutas seal «Vene okupatsioonist, mille lõppu ei oska keegi ennustada», ning kirjeldas detailselt eestlaste tollast rasket olukorda. Jackson elas kuni aastani 1966, kuid rohkem ta Eestist ei kirjutanud, vahest ka seetõttu, et tema arust polnud midagi uut öelda, kuna Nõukogude süsteem üritas end seal üha otsusekindlamalt kehtestada. Kuni aastani 1960 puudus välismaalastel võimalus Eestisse reisida ning ka edaspidi lubati neid harva Tallinnast kaugemale,» on autor Neil Taylor kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles