Erootikakirjanik E. L. James soovitab suvel lugeda suurejoonelist armastuslugu, mida on raske käest panna

Copy
E. L. James.
E. L. James. Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

Kirjanik E. L. James, kelle uus raamat «Fifty Shades Freed» just poodidesse jõudis, soovitab suvelugemiseks Madeline Milleri hinnatud esikromaani «Achilleuse laul».

Madeline Miller, «Achilleuse laul».
Madeline Miller, «Achilleuse laul». Foto: Raamat

«See on lummav ja kaunilt kirjutatud lugu Iliasest - lugu, mida me kõik arvame teadvat, - kuid tänu Madeline Milleri suurepärasele kirjutamisoskusele saame seda kogeda täiesti uuel viisil,» kiidab James Amazon Book Review's romaani, milles omavahel kokkusobimatud Patroclus ja Achilles satuvad pingelistesse seiklustesse. «See on suurejooneline armastuslugu, mida ma ei suutnud käest panna.»

«Madeline Milleri esikromaan «Achilleuse laul» on pälvinud Orange Prize’i preemia, jõudnud The New York Times’i bestsellerite nimekirja ja tõlgitud rohkem kui 25 keelde.

«Achilleuse laul» on armastuslugu ja tulvil pööraseid sündmusi. Romaan järgib üsna täpselt «Iliase» sündmustikku, ehkki alustab varem ja ka lõpetab pisut hiljem – ning selle asemel, et kirjeldada taaskord kuidas, otsib pigem vastust küsimusele miks? Miks hoolis Achilleus ühest lihtsurelikust rohkem kui kogu maailma aust ja hiilgusest, rohkem kui oma enese elust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles