Eleuterokokk torgib ja toob tervist

Copy
Harilik eleuterokokk ehk harilik ogapaanaks (Eleutherococcus senticosus).
Harilik eleuterokokk ehk harilik ogapaanaks (Eleutherococcus senticosus). Foto: Shutterstock

Kuna koroonaviirus pole Eestist veel täielikult taandunud, siis on jätkuvalt oluline oma immuunsüsteemi tugevana hoida. Järgnevalt sellekohane soovitus Aili Paju raamatust «Mestis taimede väega».

Aili Paju, «Mestis taimede väega».
Aili Paju, «Mestis taimede väega». Foto: Raamat

Bioloogilise kaitseliini, immuunsüsteemi, vahetuks toetamiseks ja tugevdamiseks sobib Siberist meie aedadesse kasvama toodud biostimulaator torkav eleuterokokk.

Eleuterokokk on vaimse ja füüsilise väsimuse kõrvaldaja, suurendab vastupanu haigustekitavatele viirustele, vähirakkudele, külmetusele. Parandab nägemisteravust, kuulmist, närvitundlikkust. Diabeedipõdejatel langetab veresuhkru sisaldust.

Raviks kasutatakse eleuterokoki juurest valmistatud tinktuuri, kuid toimeaineid leidub ka lehtedes ja okstes. Eleuterokoki tinktuuri võib nii ise valmistada kui apteekidest osta.

RETSEPT

Tinktuuri valmistamiseks peenestada eleuterokoki juurt 2-3 cm pikkusteks tükkideks, lisada kanget (50%) viina vahekorras 1:3, lasta tõmmata kaks nädalat, siis on tinktuur valmis. Tarvitada 20-30 tilka korraga enne sööki, kaks korda päevas. Lastele anda 5-15 tilka. On ka mõjuv gripi ennetamise vahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles