Maikuus ilmus Ragne Värgi uus koogiraamat ja juhtus midagi enneolematut. Raamat müüdi läbi vaid paari päevaga. Ka teine triaaž on läinud lettidelt nagu soe sai, mistõttu tuli trükikojast juba kolmas laar raamatuid juurde tellida. Autor on oma kokaraamatu ootamatust menust rabatud ja väga meelitatud.
Kui enamasti osutuvad nõnda populaarseteks tuntud kirjanike kauaoodatud menukid, siis kokaraamatute puhul on nii suur menu üllatav. Ragne Värk on välja andnud juba kaheksa kokaraamatut ja meenutab, et varem on paarile raamatule lisatiraaž tehtud, kuid ükski senine raamat ei ole nii hästi vastu võetud. Mis imeraamatuga on siis tegu?
«Minu magus köök. Koogid – lihtsad ja küpsetamata» sisaldab 45 küpsetamata koogi retsepti. Kõikide kookide valmistamiseks kulub autori sõnul umbes pool tundi. Lihtsust peabki ta raamatu populaarsuse põhjuseks ja nendib, et just sel põhjusel sai teos ka loodud. «See koogiraamat on mõeldud kõigile. Ka neile, kes võib-olla ei oska veel nii palju kodus kooke teha, kes ei ole väga kokkamisega sina peal,» selgitab Ragne Värk. «Siit raamatust leiab väga-väga lihtsaid retsepte neile, kes tahavadki hästi kiiresti lihtsaid kooke teha.»
Näiteks võib koogiraamatu kätte ka võtta siis, kui saad äkitselt teada, et õhtul on külalisi oodata. Retseptid põhinevad väga tavalistel koostisainetel, mille tarvis ei ole vaja mõnda erilisse poodi minna. «Need kõik on saadaval suuremates toidukauplustes. Ma olen ise ju Pärnust pärit ja siin tihtipeale sa ei saa selliseid väga keerukaid komponente kätte,» tõdeb ta, et retseptid on elust enesest ja mingeid imetrikke tegema ei pea. «Terves koogikoogiraamatus on võib-olla üks komponent, mida leiab nii-öelda spetsiaalsetest toidupoodidest, see on pistaatsiapasta. Aga ma tean, et osades Selverites on ka see olemas ja seda on väga lihtne ise teha. See on ehk ainus selline koostisosa, mida tõesti ei ole igas poes saadaval. Põhimõtteliselt kõik on hästi-hästi lihtsad ja loogilised.»