Algab Tallinna Keskraamatukogu lugemisväljakutse väikelastega peredele

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Tallinna Keskraamatukogu programm «Lugejaks sündinud» kutsub peresid osalema lugemisväljakutses ja suvistel põnnihommikutel, et väikelapsi juba varakult raamatute keskele tuua. Esimest korda raamatukogu külastavaid väikelapsi ootab tasuta lugejakaart ja kaarditasku, millele saab kirjutada esimeste laenatud raamatute nimed, ning perel on võimalik sündmus jäädvustada lustaka fotoseina juures.

«Lugejaks sündinud» väljakutses saavad lapsed mängida puslemängu «Meile meeldib lugeda», mille ruudustikus on kaksteist teemat (sõprus, loodus, tunded jne). Igal raamatukogu külastusel saab laps valida ühe teema ja laenata sellele vastavalt lugemiseks raamatuid. Kui raamatud on läbi loetud, saab laps nende raamatukokku tagastamisel kleepsu pusleruudustikule kleepimiseks. Kõigi kaheteistkümne teema läbilugemisel moodustub pusletükkidest tore pilt, mis jääb lapsele mälestuseks. Mängu on võimalik kaasa teha ka lapsevanematel, vanavanematel, suurematel õdedel-vendadel – nemad saavad teemadele vastavate kleepsude kogumiseks järjehoidja. Raamatute valikul on vabad käed: perel on võimalik avastada raamatukogus leiduvat üheskoos, saada soovitusi raamatukoguhoidjalt, põnnihommikutelt ja kirjandusblogist «Loe mind».

Iga lugemisväljakutse teema ja sellega haakuva kirjanduse tutvustamiseks toimuvad raamatukogudes suve jooksul põnnihommikud, kus pered saavad koos raamatuid vaadata, lugusid kuulata ja meisterdada. Kokku toimub suve jooksul kaksteist üritust. Sügisel jätkuvad põnnihommikud raamatukogudes regulaarselt igal laupäeval. Täpsema info põnnihommikute ja lugemisväljakutse kohta leiab raamatukogu Lastelehelt.

Keskraamatukogu jagab ka lasteraamatut «Pisike puu», mis on Kultuuriministeeriumi tellimusel valminud Eesti riigi kingitus kõigile Eestis sündinud ja sündivatele lastele. Lapsevanemad, kes ei ole veel raamatul järel käinud, saavad lasteraamatu lähimast raamatukogust.

«Lugejaks sündinud» on programm, millega Tallinna Keskraamatukogu kutsub peresid tähistama väikelapse esimese lugejakaardi vormistamist piduliku sündmusena ning pakub võimalusi väikelaste lugemisharjumuse kujundamiseks. Programmi materjalid on kujundanud hinnatud kunstnik Ulla Saar.

«Lugejaks sündinud» läbiviimist toetab Rahvakultuuri Keskus meetmest «Regionaalse kultuuritegevuse toetamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles