Kriisipsühholoog Naatan Haameri raamat annab lohutust ja nõuandeid, kui oled eluga kriisis

Copy
Naatan Haamer.
Naatan Haamer. Foto: Elmo Riig

Kirjastuselt Pilgrim ilmus kriisipsühholoogi Naatan Haameri raamat «Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad», mis sisaldab arutlusi ja nõuandeid kriisidega toimetulekuks. Lisaks õpetab ta, kuidas üksteisele keerulisel ajal toeks olla.

Naatan Haamer, «Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad».
Naatan Haamer, «Aeg parandab hoolitsetud hingehaavad». Foto: Raamat

Neile, kes otsivad kriisis olles abi

«Raamat avab kriisi ja leina teemasid üsna omanäolisel moel. Autori ainulaadne lähenemine täiendab värskendavalt kriisipsühholoogia tuntud arusaamu. Lisaks muudab raamatu omalaadseks poeetiline stiil, mis annab keeruliste teemade arutlusele kergust ja selgust. Naatani sõnade tagant kumab läbi mõistja, lohutaja, lootuse ja tähenduse andja, jutuvestja, fotograaf ja luuletaja,» on öelnud Laste ja Noorte Kriisiprogrammi juht ning traumaterapeut Maire Riis. Raamat sobib teejuhiks neile, kes otsivad kriisis olles julgustust ja väljapääsu, kuid pakub inspiratsiooni ja mõtteainet ka neile, kes on võtnud endale abistaja ja toetaja rolli.

30 aastat abivajajatele elukriisides abiks

Naatan Haamer on hingehoidja, pereterapeut, superviisor, leina- ja kriisinõustaja ning koolitaja ja õppejõud, kes on 30 aastat olnud abivajajatele – väikelastest eakateni – toeks nende elukriisides. Hingehoidlikku tööd alustas ta Viljandi noortevanglas 1990. aastal, 1995. aastast töötab Tartu Ülikooli Kliinikumis. Alates parvlaeva Estonia katastroofist on Naatan pühendunud ka kriisiabitööle. Laste ja Noorte Kriisiprogrammi liikmena on ta paar aastakümmet kuulunud laste leinatoetuslaagreid korraldavasse meeskonda ning toetanud lapsi ja noori pärast nende valusaid kaotusi nii koolides kui ka lasteaedades.

Märksõnad

Tagasi üles