Raamatu autori, Tiina Kuuleri sõnul on vastilmunud «Koduveini aabits» varasemate versioonide 5. ja oluliselt täiendatud trükk.
«Põhjalikule koduveiniõpetusele on lisatud siidrite ja vahuveinide tegemise peatükid. Lisaks on veel palju uut materjali, näiteks tutvustan oma raamatus veinitegemise äppe ja kirjutan levinumatest vigadest ning tõrgetest, millega inimesed veiniteol kokku puutuvad. Seda, et Eestist on saanud veinimaa, kinnitab aga peatükk «Eesti Veinitee». Veinihuviline saab sealt teavet 19 veinimaja ja kahe siidritootja kohta,» tutvustas Tiina Kuuler raamatu uuenenud sisu.
Raamatust ei puudu ka veini- ja siidriretseptid, muu hulgas annab autor juhiseid jääsiidri tegemiseks. Peatükist «Veiniga kokkamine» leiab õpetusi ja ideid, kuidas kasutada veini toidutegemise juures.
Valgejõe Veinivilla perenaine Tiina Kuuler on diplomeeritud sommeljee, kel on üle 15 aasta veinitegemise kogemust. «Tihti arvatakse, et koduvein on väga magus ja käärib kaua, hiljem tekitab hirmsat peavalu. Tegelikult saab õigete töövõtete-vahenditega puhta, klaari ning soovi korral ka täiesti kuiva veini,» kinnitas Kuuler.
««Koduveini aabits» ongi lühike õpetus sellest, mida algajad koduveinitegijad peaksid teadma: millest veini valmistada, milliseid tarvikuid ja pärmi kasutada, kuidas käärimine lõpetada.»
Veinivilla perenaise sõnul on inimeste huvi koduse veinitegemise vastu suur, mida näitab ka varasemate «Koduveini aabitsate» müügiedu.
«Koduveini maine on aastatega tublisti tõusnud. Kui varasemalt oldi harjunud koduveinist mõtlema kui veidi kahtlasest hägusest vedelikust, mida pruugiti külapoe taga või sünnipäevapeo lõpujoogiks, siis nüüd võin kinnitada, et Eesti kodudes tehakse restoranikõlbulikke jooke,» kinnitas Tiina Kuuler, kes aastaid korraldanud ka koduveinikonkurssi.