Kui ohtlik on see, kui täitub noore neiu unistus saada kuulsaks juutuuberiks?

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Juutuuberi amet on tänapäeval töökoht, millest paljud noored unistavad ning mis paljude jaoks on ka reaalsus. Tundub lihtne - näitad avalikult seda, millega sulle tegeleda meeldib ja raha tuleb.

Macy Evans on tüdruk, kes elab väikeses Honeyfieldi linnas ning unistab samuti, et tema Youtube´i kanal hakkaks nii palju raha sisse tooma, et ta sellest väikelinnast põgeneda saaks. See tähendab pidevat mõtlemist, et millist sisu oma kanalile luua, vaatajanumbrite jälgimist, järgmiste videote planeerimist.

Apollo

Ootamatud sündmused pesapallimängul toovadki kaasa selle, et tüdruku unistus täitub - mõne päevaga kasvab ta kanali jälgijate arv numbriteni, millest tüdruk varem isegi unistada ei julgenud. See aga toob kaasa hoopis uued probleemid ning teemad, millele ta varem mõelda polnud julgenud. Tuleb teha otsuseid, milleks on Macy valmis, et oma Youtube´i kanali edu jätkata?

Kui paljust on reaalses elus nõus loobuma? Kuni selleni välja, et milleks peavad valmis olema Macy pere ja sõbrad, kui tüdruk ootamatult menukaks saanud kanaliga jätkab.

«See ei ole #armastuslugu» on samal ajal ikka ka armastuslugu. Mitte küll selline sinisilmselt kõrvuni armumise lugu, vaid aeglaselt teineteise leidmise lugu. Samuti on oluliseks teemaks, et kui palju võib armastust teeselda selleks, et oma kanali jälgijaid õnnelikuna hoida. Ja kas sellest üldse on kasu?
 
Selles noorteraamatus on ühelt poolt tegelastel palju probleeme. Samas aga käsitletakse neid kuidagi mõnusa eneseiroonia ning eluterve mõtlemisega. Isegi kui hirm tuleviku ees ning ahastamaajavad interneti kommentaarid kurvastavad, ajavad tegelased lugeja hoopis mõnusalt naerda turtsuma.
 
Vanainimesed pole noorteraamatutes väga tavalised tegelased. Või kui, siis ilmuvad nad selleks, et noortele aegajalt õpetussõnu lugeda. Sonia Hartl toob meie ette Macy vanaema ja tema sõbrannad, kellel on ühine lapitekkide tegemise huvi. Samal ajal on kaklevad, solvuvad, turtsuvad nad omavahel, nagu väikesed lapsed. Selle vahega, et pole vanemaid, kes saaks nende lapsiku käitumise lõpetada.
Macy vanaema ja ta sõbrannad on väga värskendavad ja tõsiselt naljakad tegelased.

Noorteraamatud on tihti pigem kurvameelsed ja rasked. «See ei ole #armastuslugu» käsitleb küll päris paljusid probleeme, kuid kõigest hoolimata on tegu väga humoorika teosega.

Seda võivad julgelt lugeda ka põhikooliõpilased, kuid kaasamõtlemist leiavad ka vanemad lugejad. Nii et kindlasti on tegu noorteraamatuga, mis sobib väga erinevas vanuses lugejatele. Kohustuslik kirjandus võiks see olla aga kõigile, kes unistavad juutuuberiks saamisest ja ka nende vanematele.

«See ei ole #armastuslugu» avaldas Heli Kirjastus. See on saadaval kõigis raamatupoodides.
Sarja «Noorteraamat» imeilusa kujunduse on teinud Liis Karu. Eelnevalt on samas sarjas avaldatud noorteraamatuid järgmistelt autoritelt: Ene Sepp, Heli Künnapas ja Jenn Bennett.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles