Mis on kolm olulist eluvaldkonda ja kuidas neid arendada?

Copy
Merit Raju
Merit Raju Foto: RUUDU RAHUMARU

Merit Raju – kirjanik, elustiiliettevõtja ja enesearengufestivali korraldaja on kirjutanud raamatud «Sõltumatu naine. 5 sammu rahalise vabaduseni», «Leia oma tee», «Kõhule pai» ja «Vaba ja metsik». Merit Raju räägib, et elu vundamendiks on kolm põhiteemat: töine eneseteostus, tervis ja suhted, millele just Hea Elu enesearengufestivalil keskendutakse.

Merit sõnab, et nende eluvaldkondade arendamise aluseks on eneseareng – usk ja pühendumus sellele, et kõik saab veel paremaks minna ja mitte iseenesest, vaid kingituseks enesearengusse panustamise eest. «Eneseareng koorib järjekindlalt välja seda parimat osa meist igaühest, mis toob kaasa üha suurema rahulolu eluga,» räägib ta.

Oma raamatus «Sõltumatu naine. 5 sammu rahalise vabaduseni» selgitab ta, et rahalised ja nõnda ka tervisealased otsused peab inimene ise tegema ning nende eest ka vastutama. «Kui sul täit infot ja arusaamist pole, ei saa ka täit vastutust võtta, sest asjad võivad niimoodi lihtsalt üle sinu pea juhtuda ja käest libiseda,» selgitab Merit, miks on oluline võtta need eluvaldkonnad enda kätte ning end nende osas harida.

Festivalil räägib Merit julgusest. Julgusest, mis viib elu, võimalused, oskused, rahulolu, enesekindluse ja uued väljakutsed järgmistele tasanditele. Ja sellest, miks ja kuidas seda seisundit esile kutsuda.

Ta sõnab, et julgus pole hirmu puudumine, vaid millegi tegemine, ütlemine või tegemata jätmine, mis nõuab väikest või suuremat eneseületust. Sellist, mis kasvatab iseennast, et astuda vastu uutele väljakutsetele.

Et olla elus edukam ning arendada olulisi eluvaldkondi, on vaja ületada hirm teadmatuse ees ja mugavustsoonist välja astuda. «Kuna me aja jooksul loodetavasti areneme, siis paistavad need kunagised julgustükid praeguseks lihtsad,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles