Kirjanik Merit Raju: süües kasvab isu ja tegutsedes kasvab enesekindlus

Copy
Merit Raju
Merit Raju Foto: Kai Kuusik-Greenbaum

Laupäeval toimus Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus 12 tunni jooksul astus lavale 12 esinejat, sealhulgas Inga Lunge, Mihkel Raud, Raivo Ilmsalu, Merike Villard, Merit Raju ja Roland Tokko, kes jagasid mõtteid ja ideid, kuidas oma elu paremini elada. Merit Raju jagas kogemusi ja teadmisi julguse teemadel.

Merit on veendunud, et kõik saab alguse julgusest. «Julgusele järgneb sinu oskuste, võimete, teadmiste ja enesekindluse kasv,» sõnas ta.

Merit tuli aastal 2007 esimest korda kontoritöö pealt ära, et võtta vaba suvi, millest sai vaba aasta. Hiljem tuli ta uuesti töölt ära, et hakata vabakutseliseks ja järgmine kord juba selleks, et hakata ettevõtjaks. «Ma leidsin vabakutselise ja ettevõtja elust väga palju eneseteostust, tähendusrikkust ja vabadusetunnet. See on minult nõudnud julgust. Julgusega kasvab kompetents ja siis omakorda enesekindlus,» lausus Merit.

28-aastaselt tekkis Meritil soov kirjutada oma esimene raamat. Koos selle sooviga tuli temas üles palju häbi- ja väärtusetusetunnet. Teise raamatu puhul ei tegelenud ta enam sellega, kas tema on piisav, vaid sellega, et kas raamatu sisu on piisav.«Nüüd kirjutan oma kaheksandat raamatut ja mõtlen iga lause puhul, et kas see on parem, kui vaikus,» tõdes Merit.

Ta soovitab kõigil usaldada, et see, mida tahetakse jagada, võetakse hästi vastu. “Kui sul on mõni raamat või postitus, mis tahab tulla, siis on äärmiselt egoistlik oma hirmu taha peitu pugeda, sest teised ootavad seda, mida sul on jagada. Neil võib seda väga vaja olla,” leidis ta ja lisas lõpetuseks, et hirm pole muud kui elevus ilma hingamiseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles