Ilmus kataloog kodu- ja välismaiste meistrite valmistatud purjelaevamudelitest

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.
Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. Foto: Henrik Osula

Eesti Meremuuseum esitles merepeo Sail Tallinn raames oma raamatusarja kuuluvat uut kataloogi «Purjelaevamudelid Eesti Meremuuseumi kogus».

Meremuuseumi teaduri Feliks Gornischeffi koostatud eesti- ja ingliskeelse paralleeltekstiga kataloog annab esmakordselt nii üksikasjalike kujutistega ülevaate Eesti Meremuuseumi kogudes olevatest kodu- ja välismaiste meistrite valmistatud purjelaevamudelitest.

«Laevamudelid on meremuuseumide pärisosa ning on hea meel esitleda seda väljaannet päeval, mil siit Meremuuseumi juurest Lennusadamas avaneb vaade sedavõrd paljudele ajaloolistele purjelaevadele,» ütles Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen Sail Tallinna merepeol.

«Meie suurim laevamudelite väljapanek asub Paksu Margareeta uues püsiekspositsioonis. Mõned väga erilised mudelid on näha ka Lennusadama angaaride ajutisel väljapanekul, mis räägib Eesti pikaajalistest seostest ja saavutustest maailma suurimal purjeõpperegatil The Tall Ships Races,» rääkis Dresen. Muuseumijuhi sõnul alustab sügisel Meremuuseumi juures taas huviklubi, kus lapsed saavad kätt proovida ka laevamudeli ehitamises.

Esitletud kataloog on esimene laevamudelite allseeriast. Järgmiseks on oodata auru- ja mootorlaevamudelite katalooge ning ülevaatlikku raamatut laevamudelismist.

«Purjelaevamudelid Eesti Meremuuseumi kogus» on rikkalikult illustreeritud fotodega laevamudelitest, arhiivifotodega ja joonistega. Raamatule on eessõna kirjutanud Urmas Dresen, kujundas Peeter Laurits, projektijuht Eva-Maria Maiste. Trükise väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles