ÕIGE HOIAK ⟩ Mida teha, et kindlustada endale naerusuine, õnnelik ja armastav elu?

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Grant Cardone kirjutab raamatus «Müü ise või müüakse sulle», et oskus müüa on üks olulisemaid oskusi elus. Me kõik müüme ühel või teisel moel: kas iseennast tööintervjuul, ideed sõbrale, oma töötulemusi ülemusele, tooteid klientidele või näiteks kaalulangetamist iseendale.

Ehkki raamatut loevad maailmas paljud müügi- ja karjääriinimesed, on autor mõelnud kirjutades kõigi peale, kes soovivad elus kaugemale jõuda ning mõista, mis toimub inimpsüühika ja suhtlemisega saavutatud tulemuste taga.

Loe raamatust katkendit.

***

Nõuanded suurepärase hoiaku saamiseks

Kui sulle ei maksta nii palju, kui tahad ja tead, et oled väärt, siis kinnitan, et vähemalt osaliselt on probleem hoiakus! Kui tahad suurepärast sissetulekut, omanda suurepärane hoiak. Küsid, kuidas seda muuta, kuidas positiivseks jääda ja mida saad teha, et kindlustada endale naerusuine, õnnelik ja armastav elu?

Siin on abistavad soovitused, mida mina kasutasin, kui tahtsin säravat ja positiivset hoiakut kindlustada.

  1. Väldi ajalehti, televisiooni ja raadiot.

  2. Hoia eemale ma-ei-saa inimestest, inimestest, kel on eluga raske hakkama Saada, ning inimestest, kel ei lähe hästi. Võid püüda inimesi aidata, aga ära veeda nendega palju aega ega luba ennast negatiivselt mõjutada. See käib ka pere ja sõprade kohta.

  3. Vii inimesed kurssi sellega, mida Sa teed ja tahad saavutada, ning selgita, mida Sa neilt ootad!

  4. Väldi meelemürke ja alkoholi, sest need mõjuvad meelele halvasti. Need teevad uniseks, aeglaseks ja ebakindlaks. Retseptiravimid mõjutavad Sind sama halvasti kui narkootikumid ja osa neist on tõestatult ohtlikumad. Kontrolli oma hoiakut teadvel ja tähelepaneliku olekuga, mitte ainete mõju all ega tuimastatuna.

  5. Väldi võimalikult palju haiglaid ja arste. Mine sinna vaid siis, kui on hädavajalik, ja kõik. Olen näinud liiga palju inimesi, kelle olukord on pärast arsti juures või haiglas käimist oluliselt halvenenud. Haiglad tunduvad olevat haigete vabrikud, mitte tervendavad kohad. Vaata inimesi, kes sealt väljuvad.

  6. Suhtu negatiivsesse juttu kui purgisse. Pane koju ja kontorisse silt «Negatiivse jutu vaba tsoon». Ära luba inimestel enda ümber negatiivselt rääkida. Sa ei vaja seda. Võta seda kui prügi ning ära luba kellelgi oma prügi oma keskkonda visata ega jätta.

  7. Alusta juba täna negatiivsusvaba dieeti. Ära luba endale järgmise 24 tunni jooksul ühtegi negatiivset mõtet, ideed ega sõna. Nii paned aluse oma mõtete ja tegevuste tõelisele kontrollile ning see aitab mõtteid ja tegevusi distsiplineerida. Mõtted tulevad enne tegevust ja tegevused määravad Su elu. Kui suudad kord mõtteid kontrollida, siis suudad varsti ka tegevusi kontrollida. Negatiivsusvaba diiet töötab nii: mitte ühtegi negatiivset mõtet, sõna ega tegevust 24 tunni jooksul, muidu paned kellad uuesti käima. Kuigi see tundub olema väga lihtne ülesanne olevat, pole ma kunagi kohanud kedagi, kes saaks esimese 24 tunniga hakkama ilma aega uuesti käima panemata, ja ma tean tuhandeid inimesi, kes on selles katses juba esimese kümne minuti jooksul läbi kukkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles