Emilia Clarke soovitab: 7 raamatut, mis jõuad enne suve lõppu läbi lugeda

Copy
Emilia Clarke.
Emilia Clarke. Foto: Armando Gallo/ZUMA Studio/Scanpix

Maailmakuulus näitleja Emilia Clarke, keda tuntakse enim sarjast «Troonide mäng», on mitmekülgselt andekas. Peagi ilmub tema ja Marguerite Bennetti koomiks «M.O.M.: Mother of Madness», mille peategelaseks on supervõimetega üksikema. Raamatu ilmumise puhul jagab staar oma loetu põhjal soovitusi, mida head tasub sel suvel veel läbi lugeda.

1. Lisa Taddeo, «Kolm naist» 

Emilia Clarke ütleb, et jumaldab Lisa Taddeo kirjutisi ja «Kolm naist» on teos, mis  lugejat hingepõhjani puudutab. ««Kolm naist» põhineb tõestisündinud lugudel naistest ja nende seksuaalsusest. Murranguline ja sügav!» lubab näitleja.

Lisa Taddeo, «Kolm naist».
Lisa Taddeo, «Kolm naist». Foto: Raamat

2. Madeleine Thien, «Do Not Say We Have Nothing» (Ära ütle, et meil pole midagi)

«Uskumatult kaasahaarav lugu kunsti ja kunstnike võimust Hiina kommunistliku võimu all, see põrkab ühe perekonna pilgu läbi ajas läbi eri põlvkondade. See on ühtaegu isiklik, südamlik ja faktiliselt jahmatav - üks minu kõigi aegade lemmikraamatuid!»

3.  Lisa Taddeo, «Animal» (Elajas)

Clarke'i sõnul on see lugu, mis haarab endaga kaasa ja ei lase lahti. «Sa ei suuda seda käest ära panna!» ütleb ta. «See on ühe naise teekond iseendani - pimedus, salapäras ja kõik muu...»

4. Kiley Reid, «Such a Fun Age» (Nii lõbus iga)

«Taas üks lugemine, mida on võimatu käest panna,» soovitab Clarke. «Sa naerad, siis oled jahmunud, siis seisad silmitsi moraalse segadusega, mis ei jäta sind kuid pärast lugemist, siis nutad. Geniaalne teos!»

5. Lily King, «Writers & Lovers» (Kirjanikud ja armastajad)

Emilia Clark ütleb, et tegu on väga ilusa raamatuga. Kui esialgu tundus see raamat talle leebe, siis hiljem märkas, et arutas oma sõpradega väga pikalt teose tegelaskujude üle. «See käsitleb leina ja armastust ning kirjutamisjõudu sellisel peenel ja nüansirikkal viisil, mis jätab tõeliselt oma jälje.»

6. Kamila Shamsie, «Home Fire» (Kodutuli)

«Mulle soovitati seda raamatut, kuna Kreeka tragöödiad on saanud mulle väikestviisi kinnisideeks (jah, see on minu räpane saladus), ja see on kaasaegne Kreeka tragöödia,» tutvustab ta. «Kamila kirjutis on fenomenaalne!»

7. Natalie Haynes, «A Thousand Ships» (Tuhat laeva)

«See on taas näide minu eelmainitud Kreeka tragöödiate kinnisideest. See on Trooja lugu, aga mitte nii nagu te seda teate, vaid see on naiste vaatenurgast,» tutvustab ta oma soovitust. «Ma jumaldan seda raamatut!»

Allikas: Amazon Book Review

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles