TTÜ raamatukogus näeb muinasjuturaamatute unikaalköiteid

Copy
Näitus «Mets mühiseb köitekunstis».
Näitus «Mets mühiseb köitekunstis». Foto: TalTechi raamatukogu

Eesti Köitekunstnike Ühenduse liikmed koondasid näituseks «Mets mühiseb köitekunstis» muinasjuttude unikaalköited, mis on augustikuus eksponeeritud Tallinna tehnikaülikooli raamatukogus aadressil Akadeemia tee 1.

Muinasjutt on teadlikult väljamõeldisele rajatud jutustus, mis räägib vastu loogikale, loodusseadustele ja ei hooli kindlast ajaloolisest keskkonnast.

Praegu toimub ühiskonnas suur metsateemaline diskussioon, sest metsa raiutakse hoolimatult palju, unustades sootuks, et mets on elus süsteem, mis vajab tarka ja tähelepanelikku ning hoolivat suhtumist. Eesti- ja väliskirjanduses on märkimisväärne koht metsateemalistel muinasjuttudel. Metsamuinasjutud aitavad meil taas meenutada sidet looduse ja selle olenditega. Näiteks Friedrich Reinhold Kreutzwaldi loomamuinasjuttu «Reinowadder Rebbane» võib lugeda kui metsaelanikke petva ja ärakasutava rebase lugusid või inimühiskonna allegooriat.

Näitusel osalevad: Rene Haljasmäe, Sirje Kriisa, Kert Lokotar-Reinmann, Lennart Mänd, Tähti Roostalu, Signe Taremaa, Tulvi-Hanneli Turo, Irmeli Vaher-Jaanson, Tiiu Vijar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles