Kes vastutab rämpskirjanduse eest? (1)

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

13. augustil kell 12.00 toimub Arvamusfestivali laval Tõde ja õiglus arutlus, kas infokülluses tuleb raamatukogul tagada kultuurile demokraatlik ligipääs.

Kräppinfo, desinfo, rämpskirjandus - kas ja kuivõrd palju peaks raamatukogu andma nõu raamatute sisu usaldusväärsuse osas ajal, mil ilmub palju nn lameda maa teooriale, esoteerikale põhinevat kirjandust? Milline on kirjastaja vastutus kahtlase teemakäsitluse avaldamisel? Milline on raamatukaupluste vastutus selle turundamisel? Kust läheb sõnavabaduse piir ja piir inimese elu ja tervise ohtu seadmisel?

Põnevat ja väga olulist arutelu juhib Eesti Rahvusraamatukogu kommunikatsiooni- ja turundusjuht Argo Kerb. Osalevad Reet Lubi (Viljandi raamatukogu direktor), Tiina Kaalep (kirjastus Hea Lugu tegevjuht) ning Triinu Kööba (raamatupood Puänt eestvedaja).

Arvamusfestival on kohtumispaik. Sündmus toob 2013. aastast augusti teisel nädalavahetusel Paidesse kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed erinevatest kogukondadest, et luua tasakaaluka arutelu abil paremat arusaamist iseendast, üksteisest ja maailmast. Festival on külastajatele tasuta.

Arutelu otseülekannet saab jälgida Eesti NATO Ühingu Facebooki lehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles