Stephen King lubab koroonaviirusest raamatu kirjutada

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Stephen King.
Stephen King. Foto: Shutterstock

Kirjanik Stephen King rääkis saates The View väärinfo levitamisest, oma värskest romaanist «Billy Summers» ning uue raamatu plaanidest.

Stephen King räägib saates, et vaktsiinist või maskist keeldumine ei ole isikliku vabaduse küsimus. Ta võrdleb maskita käimist sellega, kui keegi paneb kaubanduskeskuses suitsu ette ja puhub teistele suitsu näkku. Seetõttu avaldab ta Twitteris sageli vaktsiini ja nakkusoku kohta teavet, et inimesed saaksid aru, kui oluline oma tervisekäitumisega kaitsta ühiskonna nõrgemaid liikmeid.

Stephen King, «Billy Summers».
Stephen King, «Billy Summers». Foto: Raamat

Internet on Kingi sõnul õnnistus ja õnnetus ühtaegu, sest kuigi meil on väärt info vaid hiirekliki kaugusel, on sama kerge sattuda ka väärinfo otsa. Näiteks nägi ta hiljuti ühismeedias kellegi postitust, milles väideti, et Bill Gates jälgib meie kõigi asukohta ja sensorid asuvad rehvide ventiilides. Selleks soovitas kirjutaja «antennid» ära lõigata.

Kui pandeemia vallandus, tuli kirjanikul oma pooleliolevat teost muuta, sest paar tegelast läksid laevareisile ja arvestades koroonaviirust ei läinud see enam maailmas toimuvaga kokku. Seetõttu tõstis King romaanis toimuva aastasse 2019, mil ristluslaevad muretult turiste vedasid. Augustis nägi «Billy Summers» ka ilmavalgust. Selle peategelaseks on sarimõrvar, kes õigustab tapmist enda moraalsete põhimõtetega.

Intervjuu lõpus tunnistas King, et kavatseb kindlasti kirjutada ka koroonaviirusest. «See saab olema raske,» tõdes kirjanik, sest romaani tegevusajaks plaanib ta tänavust aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles