Bob Odenkirk soovitab kaht lasteraamatut, mis teevad lugejast hea inimese

Copy
Bob Odenkirk.
Bob Odenkirk. Foto: Mike Blake / Reuters/Scanpix

Bob Odenkirk oli juba 30 aastat peamiselt komöödiastsenaristina töötanud, kui sai osa telesarjas «Breaking Bad» ja hiljem selle järgnenud sarjas «Better Call Saul», milles ta mängib pisut kahtlaste töövõtetega advokaati Saul Goodmani. Selle maailmakuulsa rolli kõrval on Odenkirk tegelikult väga tegus mitmel rindel. 2014. aastal ilmus kogumik «A Load of Hooey», millest leiab valiku tema koomilisi esseid, avangardistlikke jutte ja vabavärsilist luulet. Järgmise aasta alguses näeb ilmavalgust ka Bob Odenkirki mälestusteraamat.

Uue teose peatse ilmumise puhul jagas näitleja väljaande The Week vahendusel oma lugemissoovitusi ja märkis ära kaks lasteraamatut, mida nimetab oma lemmikraamatuteks. Need on teosed, mis on ka siinmail paljudel juba ammugi loetud.

Mark Twain, «Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused»

«Kas ma üldse pean teie aega raiskama, öeldes, et see on raamatute raamat?» küsib Odenkirk, kes vabandab lugejate ees, et raamatus on kasutatud N-sõna. «Lugedes peab arvestama konteksti ja aega, mil raamat on kirjutatud. Pealegi on minu meelest selge, et Twain tegi jõulise (ja kavala) avalduse nende inimeste inimlikkuse kohta, keda selle N-sõnaga sildistatud on.»

Harper Lee, «Tappa laulurästast»

«Te juba teate seda. See on lüüriline kirjutis. Lapse vaatenurk, kuid seda tehakse arukuse ja tundlikkusega ning lõpus on õppetund, mis on ainus õppetund, mida peate kunagi teadma, et saada heaks inimeseks,» kiidab näitleja. «Nii ma ütlen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles