Liis Lusmägi soovitab väärt leide kirjandusmaastikul

Raili Stina Reidla
Copy
Liis Lusmägi
Liis Lusmägi Foto: Külli Rummel / TV3

Arengutreener ja ajakirjanik Liis Lusmängi soovitab kolme raamatut, mida peaks iga inimene vähemalt kordki elus lugema.

  1. «The Book of Ichigo Ichie», mis õpetab kuidas jaapanlaste kombel lasta minevikul minna ja mitte liialt muretseda tuleviku pärast, et saaksime kogu oma tähelepanu koondada käesolevasse hetke ja nautida elu täiel rinnal. Meid valdab pidev rahulolematus, sest me ei suuda olla praeguses hetkes. Kui me õpiksime olema siin ja praegu ei oleks meil muresid. Miks ainult olevikus saab olla õnnelik? Sest olevik on vaba muredest, planeerimisest, kahetsusest, süütundest ja hirmust. Lubada kõigel lihtsalt olla ja minna, elada oma rada, olevikus - olles õnnelik.
  2. «2002 põhjust oma lapsele armastust näidata». See pakub terve hulga mõnusaid võimalusi, kuidas lapsega ja oma lähedastega kreatiivselt aega veeta ning mil moel saab eriliselt näidata, kui palju sa neist hoolid. Tänapäeval kiputakse inimsuhteid võtma enesestmõistetavalt ning aktiivses tehnoloogiamaailmas kergekäeliselt lapse vaba aeg täidetakse mõne ekraaniga. Antud raamat annab muuhulgas võimaluse veidi sügavamalt ka enda sisse vaadata, meelde tuletada, kuidas on tasakaal pere versus töö ning luua koos oma perega veel imelisem päev/nädal/kuu.
  3. «Idioodid minu ümber» - raamat, mis on suurepäraseks abimeheks kõigile, kes töötavad inimestega. See raamat aitab mõista, miks me oleme sellised, nagu me oleme? Miks me osade inimestega saame väga hästi hakkama, osadega aga seda klappi ei teki ega teki? Miks inimesed on nii erinevad ja kuidas me saaksime endast erinevate inimestega paremini hakkama? Ebakõlad ja valestimõistmised ei tulene mitte sellest, et meie hulgas on idioodid, vaid sellest, et me ei ole kõik ühte tüüpi mõtlemise ja käitumisega ning seetõttu ei saa teineteisest aru ja ei mõista üksteist.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles