Stephen Fry soovitab kahte raamatut, mida kõik võiksid suvel veel lugeda

Copy
Stephen Fry.
Stephen Fry. Foto: John Phillips/ AP/ Scanpix

Armastatud koomik Stephen Fry on näitlemise kõrvalt kirjutanud ka mitu raamatut. Neist tuntumad on «Kreeka kangelased» ja «Kreeka müüdid», millele on lisandunud kolmas osa «Trooja».

Amazon uuris autorilt, milliseid raamatuid ta ise suvel armastab lugeda ja mida teistele soovitaks. Siin on Stephen Fry soovitustest kaks teost, mis on ka eesti keeles olemas. 

Francis Spufford, «Kuldsele kingule»

«Üks kriitik kuskil nimetas seda parimaks 18. sajandi romaaniks alates 18. sajandist,» ütleb Fry, kes on kiitustega päri. Tema meelest on teos väga energiline ja vaimukas ning kirjeldab suurepäraselt New Yorgi pöörast ja mitmekesist elu.

David Eagleman, «Aju: sinu lugu»

«Mulle meeldivad raamatud neuroteadusest, kognitiivse psühholoogiast ja vaimufilosoofiast, nimetage seda kuidas tahate - raamatud inimese ajust ja (ilmselt) selle sees elavast meelest. Ja keegi ei kirjuta sel põneval teemal selgemalt, autoriteetsemalt ja kaasahaaravamalt kui David Eagleman, kelle varasemad raamatud on mulle tohutult palju õpetanud,» kiidab ta. «Kaunilt kirjutatud ja üllatavalt ka väga lootusrikas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles