Kadrioru kirjandustänaval esitletakse raamatut «Seks ja sotsiaalmeedia»

Copy
Katrin Tiidenberg
Katrin Tiidenberg Foto: Foto: Katrin Tiidenberg

11. septembril kell 14.00 tuleb Kadrioru kirjandustänava lugemispaviljonis esitlusele Katrin Tiidenbergi ja tema Austraalia kolleegi Emily van der Nageli raamat «Seks ja sotsiaalmeedia». Professor Tiidenbergiga vestleb teadusajakirjanik Virgo Siil.

Katrin Tiidenberg ja Emily van der Nagel, «Seks ja sotsiaalmeedia».
Katrin Tiidenberg ja Emily van der Nagel, «Seks ja sotsiaalmeedia». Foto: Raamat

Seks on vaimustav, oluline ja mõnikord hirmus. Seks on tavaline elu osa. Seks sotsiaalmeedias ja sotsiaalmeediaga on avaliku arvamuse kohaselt aga hälbiv, riskantne või omane vaid teismelistele. Elame vastuolulises maailmas, kus valitseb jätkuv tendents stigmatiseerida kõike, mis jääb traditsioonilisest ideaalist väljapoole, ent nutirakendusi ja digiteenuseid reklaamitakse aina enam seksi leidmise ja praktiseerimise viisina.

«Seks ja sotsiaalmeedia» püüab selles padrikus teed leida ning pakub teaduspõhist ja samas hõlpsasti jälgitavat arutelu seksi ja sotsiaalmeedia seostest. Autorid uurivad, kuidas sotsiaalmeedia seksi kujundab; selgitavad, millal ja kus sotsiaalmeediaseks aset leiab ning mis see üldse on. Seksi ja sotsiaalmeedia mõistmiseks tuleb analüüsida kultuurinorme, sotsiaalmeediaplatvorme ning inimeste teguviise ja suhteid.

Katrin Tiidenberg on Tallinna Ülikooli osaluskultuuri professor.

Emily van der Nagel on Austraalia Monashi ülikooli meedia-, filmi- ja ajakirjanduskooli sotsiaalmeedia lektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles