Ilmus Andrzej Sapkowski «Nõiduri» saaga raamat «Ettemääratuse mõõk»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Näitleja Henry Caville Netflixi sarjas «The Witcher».
Näitleja Henry Caville Netflixi sarjas «The Witcher». Foto: Katalin Vermes/Netflix via AP/Scanpix

Varrakult ilmus Andrzej Sapkowski «Nõiduri» saaga kauaoodatud osa «Ettemääratuse mõõk», mille tõlkisid eesti keelde Aarne Puu ja Kristina Uluots.

Andrzej Sapkowski, «Ettemääratuse mõõk».
Andrzej Sapkowski, «Ettemääratuse mõõk». Foto: Raamat

Nõiduri koodeks ei luba tappa lohet. Üldlevinud arvamuse kohaselt on lohe kõige ohtlikum ja kurjem koletis, kuid küttida tohib ainult kahvelsabasid, lendraisid ja lohesisalikke. Lohesid küttida ei tohi. Geralt ühineb kuningas Niedamiri korraldatud jahiretkega lohele. Ta kohtab trubaduur Jaskierit ja nõiatar Yenneferi. Jahiretkel osalevad ka rüütel Denesle Eyck ja kuus päkapikku Yarpen Zigrini juhtimisel. Lohe päevad on loetud.

Sapkowski kujutab oma raamatus maailma, mis on täis monstrumeid, kus punutakse intriige ja möllavad tulised kired. Riivimaa Geralt esineb selles maailmas kord süüdistatava või kohtuniku, kord armukese, kord jälle ohvri või timuka rollis. Nõidur võitleb koletistega või püüab inimesi teistmoodi aidata.

«Ettemääratuse mõõk» on Poola kuulsaima fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski «Nõiduri» saaga teine raamat, sellele eelneb «Viimane soov». Sarjas on eesti keeles ilmunud veel «Põlguse aeg» ning «Haldjate veri». Netflixis on võimalik vaadata sarja järgi filmitud seriaali «The Witcher», millele peagi peaks lisanduma teine hooaeg. Poola mängustuudio CD Projekt RED on loonud Sapkowski loomingu põhjal mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles