Joogaõpetaja Mai-Liis Kivistik soovitab kolme joogaraamatut

Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Erakogu

Herbazeni looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik, kes korraldab näojooga koolitust «10x nooremaks kirurgilise sekkumiseta» ja on teinud ka näojooga kaardid, soovitab kolme joogaraamatut, mis aitavad paremini joogast aru saada, et elada jooga abil harmoonilisemat ja rohkem kontaktis elu.

«Jooga puu», B.K. S. Iyengar

Raamat õpetab keha terviklikult vaatama ja räägib lähemalt jooga filosoofiast. Jooga on meele vaigistamine, aga samal ajal ka paneb asanate praktika kehas energiad liikuma. Isiklik kasv on vältimatu ja jooga arendab absoluutselt igat inimest.

Jooga kaudu leiab inimene kontakti hingega. See annab kehale tugevust, mõistusele selgust ja südamele puhtust. Jooga töötab sinu teadvuse, mõistuse, meelte, lihaste ja taju organitega ning sellepärast tuntakse joogat globaalse kunstina.

Joogaga ei tohi kunagi kiirustada. Kui joogapraktikas tuleb ette õnnetusi, siis ei ole viga joogas, vaid praktiseerija agressiivsuses. Inimene aga areneb katsetades ja vigu tehes.

«Jooga põhiolemus. Kuidas saada kaunimaks ja õnnelikumaks», Osho

Raamat räägib sellest, et kõik on nii nagu olema peab. Eksistents on täiuslik ja midagi ei ole vaja teha. Miks inimene muretseb? Ta võtab elu kui tööd, mitte kui mängu. Kogu eksistents on mäng.

Autor toob ka välja, et sinu mõtted ei ole sinu omad, sa oled nad kokku kogunud.

Kui oled õnnelik, siis teeb kaasa kogu maailm. Kui oled õnnetu, siis läheb kõik viltu. Kui oled õnnetu, siis vastutad selle eest ainult sina. Vaata enda sisse ja leia põhjus, sest kui põhjuse üles leiad, siis saad ta enda seest välja visata. Mitte keegi ei seisa sinu teel ees. Pole ainsamatki takistust, mis ei laseks sul õnnelik olla. Paraku negatiivset usutakse alati kergesti, sest see toetab ego. Positiiviset on raske uskuda. Sa muutud selle sarnaseks, millele tähelepanu suunad. Kõik peavad oma eluteel ise otsima ja leidma. See on seiklus - suurim seiklus, sest sa liigud pidevalt tundmatusse.

«Mudrad algajale», Sophie Berg

See raamat on täis praktilisi harjutusi. Paljudel juhtudel saame kõrvalise abita iseend aidata. Tuleb vaid füüsilise keha kindlatele piirkondadele keskenduda, kasutades erinevaid sõrmede asendeid. Nii saame ise oma enesetunnet reguleerida.

Sõrmede painutamine ühest või teisest kohast või erinevate nurkade all võib mitte ainult muuta kehasiseste energiate voolamise tugevust, vaid ka suisa aidata suunda muuta.

Nii nagu viime harmooniasse oma keha ja meele, saab jooga abil treenida ka oma nägu, et olla nooruslikum ja värskem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles