Olav Osolin uuest raamatust: kõik ütlesid, et see pole päris tavaline krimiromaan, aga samas ülimalt naljakas

Copy
Olav Osolin.
Olav Osolin. Foto: Annika Metsla

Ilmunud on Olav Osolini ootamatute seikadega ja samas ka ebatavaliselt lõbus krimilugu «Kus lendab part».

Olav Osolini sõnul sukeldus ta ilukirjandusse tänu paljude lugejate pöördumisele, mille sisu oli kokkuvõttes sama: «elulooraamat oli lõbus ja tore, ootame järgmist kirjatööd», kuid eluloo järgmise köite asemel otsustas autor oma lugejaid üllatada millegi sellisega, mida nad ilmaski ei oskaks temalt oodata.

Olav Osolin, «Kus lendab part».
Olav Osolin, «Kus lendab part». Foto: Raamat

Osolini sõnul pole «Kus lendab part» puhas krimilugu. «Need vähesed inimesed, kellele ma andsin oma käsikirja lugeda, et saada esimest vastukaja, ütlesid kõik, et see pole päris tavaline krimiromaan, aga samas ülimalt naljakas ja väga ootamatute seikadega. Seda kuuldes olin ma üsna rõõmus ja rahul, sest just sellist raamatut ma silmas pidasingi, mis oleks esimesel pilgul nagu krimka, aga tegelikult pigem etteaimamatute pööretega lõbus seiklus, mille käigus ujuvad veidral moel esile ka paljude Eesti inimeste jaoks tuttavad jututeemad ja tegelased.»

Uue raamatu kangelasteks on kaks ebatüüpilist Eesti politsei inspektorit. Baaris turvamehena töötanud Samuel Part on sunnitud otsima endale uue töökoha ning temast saab 42-aastaselt Eesti politsei nooreminspektor. Peagi kohtab ta oma uut ülemust, kindla ilmavaatega vaneminspektor Mart Sapistet, kelle kohta sahistatakse, et politseisse sai ta tööle pärast seda, kui ta oli politseidirektori Moskva stripiklubis pokkeris paljaks mänginud ning lubanud kaotatud raha tagasi anda, kui ta pääseb tööle detektiivina.

2019. aasta veebruaris saab see kummaline tandem väljakutse Lõuna-Eestis paiknevasse hotelli, kus pealtnäha lihtne mõrvalugu võtab ühel hetkel täiesti ootamatu pöörde ning viib uurijad uskumatutesse seiklustesse, mis on ühtaegu nii põnevad kui ka naljakad ning mille lõppu ei oska keegi ennustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles