Harjutus, mis aitab vabaneda lugudest, mida endale ise räägid ning astuda arengus edasi

Copy
Dalí Getter Karat.
Dalí Getter Karat. Foto: Gerda Tomson

Õnnekoolitaja ja raamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat, kes korraldab koolitust «Järgmise taseme mina» selgitab piltlikult, et me astume elus mööda trepiastmeid. Me ei saa astuda kõrgemale, kui pole vanast lahti lasknud. Lood, mida endale räägime, hoiavad meid kinni trepiastmel, kust tahame edasi liikuda. Et edasi liikuda, peab teadma lugusid enda sees ja neid teadlikult lahti laskma. See lihtne harjutus võtab ette lood sinu sees, millest tahad lahti lasta.

Harjutus toob esile palju asju, mida sa polnud endas ehk märganudki

Dalí Getter Karat tõdeb, et see harjutus on küll lihtne, aga väga võimas ning toob esile asju, mida sa polnud endas ehk märganudki. Kui lubad endal seda harjutust teha mõtlemata ja lastes kõik läbi südame välja, on see veelgi võimsam. Ära hakka kirjutades analüüsima või endale hinnanguid andma. Luba kõigel välja tulla.

Harjutus

Häälesta end sisse - hinga rahulikult paar korda sisse-välja. Võta endale ruum, aeg ja koht, et seda harjutust teha. Anna endale luba harjutusse sisse minna uudishimu, põnevuse ja avatusega. Kui harjutuse lõpetad, ära unusta teha ka väljahäälestus, enne kui astud argiellu.

Võta paber ja pliiats ja kirjuta välja iga lause algusega: «Ma lõpetan selle loo rääkimise, et…». Nii palju kui tuleb.

Näiteks:

  • Ma lõpetan selle loo rääkimise, et mulle ei meeldi nõusid pesta.

  • Ma lõpetan selle loo rääkimise, et mulle ei meeldi jõusaalis käia.

  • Ma lõpetan selle loo rääkimise, et ma ei oska tantsida.

  • Ma lõpetan selle loo rääkimise, et mul on vaja kõrvale kaaslast, et olla õnnelik.

    Ma lõpetan selle loo rääkimise, et oma kodu ostmine on liiga kallis.

  • Ma lõpetan selle loo rääkimise, et teised on minust paremad.

Ole üldine, aga mine ka detailseks. Luba endast kõigel välja voolata ja tunned ära hetke, et nüüd on kõik. Seni ära mõtle midagi, vaid kirjuta välja. Kui tunned, et see sai läbi, hinga sügavalt sisse ja välja, tule kohale ja loe see nimekiri ükshaaval hästi rahulikult läbi ja ütle iseendale, et lõpetad selle loo rääkimise. Tunne, kuidas sul on kerge ja see kaardipakist ehitatud loss on kokku kukkunud, sest näed, et iga osa oli väike lugu, mis ehitas kogu sinu argipäeva keerukuse üle ja muutis iga su päeva keerulisemaks.

«Kui saad aru, et need on ainult lood sinu sees, mille rääkimise saad vaid sina lõpetada, saad palju võimu iseenda elu üle ja juhtida oma elu,» räägib Dalí Getter Karat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles