Owen Wilsoni 5 lemmikraamatut, mis on talle huvitavatel põhjustel meelde jäänud

Copy
Owen Wilson.
Owen Wilson. Foto: Robyn Beck/ AFP/ Scanpix

Owen Wilson on Hollywoodi üks tuntumaid naljaninasid, kes on üles astunud arvukates komöödiafilmides. Hinnatud näitlejaks kasvades on ta lugenud palju meeldejäävaid raamatuid, mis on kõik teda vähemal või rohkemal määral mõjutanud. Siin on viis Owen Wilsoni lemmikraamatut, mis on talle elu jooksul enim muljet avaldanud.

1. Mark Twain, «Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused»

Kõige meeldejäävam koht raamatust oli Owen Wilsoni jaoks see, kui Huck ja Jim parvel lahku lähevad ning Huck Jimile vembu viskab. Raamat on näitleja sõnul südamlik ja inimlik.

2. Nando Parrado, «Ime Andides»

Raamat jutustab lennuõnnetusse sattunud inimestest, kel tuleb 72 päeva Andides päästmist oodata. «Raamatus on sprituaalne element, mida ma hindasin,» ütleb Wilson. «See on väga liigutav.»

3. Antony Beevor, «Stalingrad»

«Churchillil on Teise maailmasõja kohta üks tsitaat, et see «võideti Ameerika raha, Vene vere ja Briti julgusega.» «Stalingradis» näete palju seda Vene verd,» sõnab Wilson.

4. Peter Matthiessen, «The Snow Leopard» (Lumeleopard)

«On raamatuid, mis ma loen läbi ühe päevaga, ja on raamatuid, mida ma naudin nii väga, et ma ei taha, et need läbi saaks,» ütleb Wilson, kelle selgitusel on selles raamatus igal leheküljel midagi nii tähenduslikku, et seda tuleb rahulikult ja mõttega lugeda. 

5. Richard Ford, «The Sportswriter» (Spordikirjanik)

Owen Wilsoni jaoks oli kõige meeldejäävam üks koht raamatust, milles kaks tegelast said kokku ja pärast paari viisakuse vahetamist jäid vaikides teineteist põrnitsema. «See kestis umbes viis minutit, kuni peategelane tõusis püsti ja lahkus sõnagi lausumata,» meenutab Wilson, miks see raamat talle nõnda meeldis.

Allikas: Stack Magazines

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles