Kirjandustänava festivalil saab toetada naistevastase vägivalla ohvreid

Copy
Kirjandustänava festival möödunud aastal.
Kirjandustänava festival möödunud aastal. Foto: Madis Veltman

Kirjandustänava festivali külastajad saavad toetada vägivalla all kannatavaid naisi - Kesklinna valitsuse telgis on võimalik teha annetus Tallinna naiste tugikeskuse heaks.

«Iga kolmas naine Eestis on kogenud alates 15. eluaastast vähemalt üks kord elus mingisugust vägivalda. Et aidata neid naisi, pakume kõigile isetehtud suhkruvatti ühe südamliku annetuse eest. Loodame, et meie väike panus aitab kaasa suurematele heategudele,» ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

V Kirjandustänava festival toimu Kadriorus Koidula tänaval juba homme, 11. septembril. Kesklinna valitsuse telk asub kella 12-16 Faehlmanni ja Koidula tänava nurgal oleva lugemispaviljoni lähedusest. «Kesklinna valitsuse telgis tutvustatakse ka Koidula tänavast püsiva Kirjandustänava kujundamise ideed, räägime ka kaasava eelarve ideekorjest ja oma idee esitamise võimalusest ning kell 13 näitame A. H. Tammsaare muuseumi hoovis Miku-Manni Lasteteatri abiga tasuta toredat lasteetendust «Kes ei tööta, see ei söö»,» lisas Haukanõmm.

Eesti igas maakonnas on avatud naiste tugikeskused, et toetada psühholoogilist, füüsilist, majanduslikku või seksuaalset vägivalda kogenud naisi ja nende lapsi. Tallinna naiste tugikeskus pakub vägivalda kogenud naistele tasuta esmast kriisinõustamist ja juhtumipõhist nõustamist, vajadusel ka psühhoteraapiat või psühholoogilist nõustamist, õigusabi ja ajutist majutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles