«Jäämees» Wim Hof: ma pole geneetiline ebard. Kõik see on ka sinus juba olemas

Copy
Wim Hof.
Wim Hof. Foto: Peter Schagen/ Foto raamatust

Wim Hof sai hüüdnime «Jäämees», purustades külma käes viibimise maailmarekordeid. Oma raamatus «Wim Hofi meetod» räägib ta, kuidas kasutada külma ja teadlikku hingamist, et olla terve. Wim Hof rõhutab, et tegelikult on sinus kõik juba olemas.

Vabasta jõud enda sees

Kas tahaksid, et sul oleks rohkem energiat, vähem stressi ja tugevam immuunsüsteem? Kas tahaksid paremini magada, parandada oma kognitiivset ja sportlikku sooritust, tõsta tuju, kaotada kaalu ja leevendada ärevust? «Mis siis, kui ma ütleksin, et kõike seda ja palju enamatki on võimalik saavutada, vabastades jõu sinu enda sees, ja et sa suudad seda vaid mõne päevaga?» pakub Wim Hof mõtteainet.

Wim Hof, «Wim Hofi meetod».
Wim Hof, «Wim Hofi meetod». Foto: Raamat

Ta selgitab, et inimkonna ja tehnoloogia arenedes oleme muutunud aina mugavamaks ja kaotanud mitte ainult kaasasündinud oskuse ellu jääda, vaid ka oskuse äärmuslikes tingimustes suurepäraselt hakkama saada. Keskkonnastressi puudumisel on kõik see, mille oleme loonud elu lihtsamaks muutmiseks, teinud meid ühtlasi nõrgemaks. Mis siis, kui saaksime taas ellu äratada uinuvad füsioloogilised protsessid, mis meie esivanemad nii tugevaks tegid?

Kolm lihtsat ja looduslikku sammast

Wim Hofi meetod, mida ta on välja töötanud ja lihvinud peaaegu neljakümne aasta jooksul, tugineb kolmel lihtsal ja looduslikul sambal: kokkupuude külmaga, teadlik hingamine ja vaimujõud. Ta sõnab, et on kasutanud seda meetodit saavutamaks eesmärke, mida paljud pidasid võimatuks, püstitanud üle kahekümne Guinnessi maailmarekordi ja tekitanud sellega meditsiiniala spetsialistides hämmeldust.

Ta on jooksnud paljajalu poolmaratoni põhjapoolusel, jalas ainult lühikesed püksid, ja täismaratoni Aafrikas Namiibia kõrbes, joomata tilkagi vett. Ta on ujunud paksu jääkihi all üle kuuekümne meetri ja seisnud jääd täis anumas järjest mitu tundi, ilma et ta sisemine temperatuur langeks. On ainult lühikestes pükstes roninud maailma kõrgeimate mägede tippu.

Jäämees ei ole superkangelane

Neid asju tehes on ta saanud endale hüüdnime Jäämees, aga ta rõhutab, et ei ole superkangelane.

«Ma pole geneetiline ebard. Ma pole guru ja ma ei mõelnud neid tehnikaid välja. Kokkupuude külmaga ja teadlik hingamine on tuhandeid aastaid inimkonnale tuttavad olnud. Ma ei räägi oma saavutustest nendega kiitlemiseks, vaid tahan tekitada sinus aukartust oma keha, vaimu ja oma imelise inimlikkuse suhtes,» sõnab ta.

Wim Hof kinnitab, et see meetod on kättesaadav kõigile. Seda, mida suudab tema, suudad ka sina. «Tean seda, sest olen viimased viisteist aastat tegelnud skeptikute usku pööramisega. Olen õpetanud seda meetodit kogu maailmas ja näinud oma silmaga erakordseid tulemusi. Inimesed, kes on mu meetodi omaks võtnud, on saanud jagu suhkruhaigusest, suutnud leevendada Parkinsoni tõve, liigesepõletiku ja polüskleroosi halvavaid sümptomeid ning paljude autoimmuunhaiguste tagajärgi, alates luupusest kuni puukborrelioosi ehk Lyme’i tõveni. Eluaegse tervise ja õnne saladus on käeulatuses. Võid Wim Hofi meetodit ohutult praktiseerida ka iseseisvalt omas tempos ja koduseinte vahel. Ei mingeid tablette, süste, vitamiine, toidulisandeid, erivarustust ega -dieete – vaja on vaid sind ennast ja soovi oma keha varjatud potentsiaali avada,» kirjutab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles